Dennis Schouten denkt dat Op1 niet eerlijk is over afzegging

Dennis Schouten denkt dat de redactie van Op1 niet helemaal eerlijk is over zijn afzegging. “Het is echt omdat er allerlei boze berichten zijn gestuurd, dat ik snel door hen ben afgebeld!”

Dennis Schouten © RTL

Het studentenleven van prinses Amalia is begonnen en veel mensen vragen zich af of we de komende jaren filmpjes en foto’s van haar voorbij gaan zien komen in de media. En dan in het bijzonder op de juicekanalen. Dennis Schouten zou er niet voor terugdeinzen om ze uit te zenden in RoddelPraat, zegt hij. Daar wilde Op1 het fijne van weten.

Kritiek op Op1

De redactie van Op1 had Dennis uitgenodigd voor de aflevering van afgelopen maandag. Hij stemde in, waarna er een aankondiging online werd geplaatst. Het ging vervolgens he-le-maal los op Twitter. Mensen vinden het een gotspe dat Op1 nu ook al gezichten van juicekanalen aan tafel wil hebben.

Toen die kritiek losbarstte kreeg Dennis een belletje van de Op1-redactie met het aanbod dat hij via de achteringang de studio mocht betreden, zodat hij veilig de talkshowtafel kon bereiken.

Dennis afgebeld

Niet veel later werd Dennis wéér gebeld door Op1, maar ditmaal met een afzegging. De reden was het plotselinge aftreden van de minister van Landbouw, maar daar gelooft Dennis niets van.

Hij vertelt in Roddelpraat: “Ik was er bijna en toen belden ze weer en toen was het verhaal: ‘Kom maar helemaal niet meer, want de minister van Landbouw treedt af. Je hoeft niet meer te komen.’ Het hele onderwerp was omgegooid. Het was een klein uurtje voordat ik er moest zijn.”

‘Afzeggen die hap!’

Dennis denkt dat Op1 deze reden wel héél gretig heeft aangegrepen. “Ik snap wel dat als er een minister van Landbouw aftreedt, prima… Maar er was daarna nog een onderwerp over een serie op NPO 3 over Marokkaanse meisjes en sl*tshaming, waar 60 duizend mensen naar kijken. Dan denk ik van: dan had je dát eruit gegooid.”

Op1 liegt gewoon over de reden, denkt hij. “Het is echt omdat dit soort berichten zijn gestuurd, dat ik snel ben afgebeld. Van: dit is ons te ingewikkeld, te veel nare sh*t, afzeggen die hap!”

RoddelPraat

Dennis vertelt zijn verhaal vanaf minuut 21:00.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u de kritiek op Op1?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen