Nick & Simon de nieuwe Frank & Rogier? ‘SBS 6 zal wel balen’

Nick & Simon blijven de gemoederen bezighouden. Ze breien een einde aan hun muzikale duoschap, maar gaan wél samen verder als tv-duo. Hebben we hier te maken met de nieuwe Frank & Rogier?

Nick & Simon en Frank & Rogier © AvroTros, SBS 6

De meeste mensen denken dat Nick Schilder en Simon Keizer een toneelstukje hebben opgevoerd in de talkshow van Eva Jinek. Zij zagen aan de lichaamstaal van beide heren dat er wel degelijk ruzie is over hun naderende einde als muzikaal duo. Maar hoe moet dit verder? Er staan immers nog wel wat tv-klussen op stapel.

‘SBS 6 zal balen’

Nick & Simon zullen onder meer onderdeel uitmaken van de peperdure SBS 6-show Avastars, heeft Aran Bade onthuld in RTL Boulevard. De vraag is of de kijkers van dat programma hen nog wel geloofwaardig vinden, zegt oud-SBS-baas Tina Nijkamp. “Ik zou er niet blij mee zijn als zender. Hebben ze hun naderende afscheid wel gemeld bij de zender?”

Tina wijst erop dat de laatste opnames al in juli waren. Als dat in november of december eens op televisie komt, zal het voor de kijker vreemd zijn om Nick & Simon gezellig bezig te zien. “Dat gaat dus heel erg ‘oud’ en ‘al heel lang geleden opgenomen in de tv-studio’ en zelfs wellicht als herhaling voelen voor de kijker.”

Ze denkt dat SBS 6 baalt. “Dat is namelijk HELEMAAL niet goed voor de kijkcijfers.”

Frank & Rogier

Natacha Harlequin vraagt zich in Shownieuws af of Nick & Simon wel écht door willen als tv-duo of dat er gewoon al afspraken gemaakt zijn die ze nog moeten nakomen. “Het kunnen natuurlijk ook contractuele verplichtingen zijn.”

Daar had het gevallen tv-duo Frank Jansen en Rogier Smit ook last van. Ze lagen in een vechtscheiding, terwijl ze eigenlijk programma’s moesten maken voor RTL 4. “Ik denk dat dat nog een moeilijke affaire wordt. Dan moet je op beeld en we hebben vorige week allemaal kunnen zien hoe moeilijk dat gaat”, zegt Natacha’s collega Patty Brard.

Grote bonje

Shownieuws-ster Bart Ettekoven vreest het ergste. “We hebben natuurlijk ook bij Frank & Rogier gezien dat als de chemie weg is… Als er echt sprake is van grote bonje, wat nu wel toch gesuggereerd wordt… Willen we het zien? Zien we dingen die er niet zijn? Dat blijft natuurlijk een beetje de vraag.”

Hij vraagt zich af of Nick & Simon niet beter kunnen proberen om onder hun contractuele verplichtingen uit te komen. “Je vraagt je af: waarom ga je dan nog wel samen op televisie verder? Daarvoor moet er toch ook een bepaalde chemie zijn. Als die er niet meer is, kun je beter helemaal uit elkaar.”

Warme banden

Ronald Molendijk denkt dat Nick & Simon professioneel genoeg zijn om alles goed af te wikkelen. “We hebben hier [bij Shownieuws] ook allemaal af en toe wel eens dat je moet zitten met een collega waarvan je denkt: nou, daar heb ik niet gelijk een heel warme band mee.”

Privé-baas Evert Santegoeds denkt daar anders over. Nick & Simon maken immers toch amusement. “Wat het televisiemaken betreft, ik zal je zeggen: ik moet het nog zien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen