Frank Evenblij eerlijk over ingestort inkomen: ‘1.000 euro per maand’

Frank Evenblij sprak onlangs op televisie met de steenrijke tv-maker Reinout Oerlemans. Zelf maakt Frank ook tv, maar hij boert iets minder goed. Vooral tijdens de coronacrisis was het kommer en kwel.

Frank Evenblij en Reinout Oerlemans © Willem van Thiel

Als freelancende tv-maker kan Frank Evenblij niet rekenen op een vast inkomen. Dat nekte hem vooral tijdens de coronacrisis, toen hij zijn inkomen echt vollédig zag instorten. “De eerste maanden moest ik met 1000 euro rondkomen, dat is toch iets anders dan ik gewend ben”, onthult hij in de VARAgids.

Kwetsbaar

Het was een wake-upcall voor Frank. “Toen besefte ik: het bestaan als freelancer is kwetsbaar. Tegen gebeurtenissen als een pandemie kun je je nou eenmaal niet verzekeren of beschermen. Maar ik weiger me te laten leiden door negatieve gevoelens of angst.”

Frank kan prima leven zonder televisie. “Als het werk dat ik zo liefheb stopt, heb ik voldoende talent om ergens anders aan de bak te komen en om lol te vinden. Dan ga ik op de tram zitten en ben ik gelukkig als conducteur.”

Taxichauffeur

Welke carrièreopties ziet Frank nog meer voor zich? “Of ik ga werken in de horeca of als taxichauffeur, dan kan ik ook ellenlang praten en lullen. Iets wat ik heel graag doe. Of ik volg een cursus knippen en word kapper.”

Komt Frank niet liever in vaste dienst bij BNNVARA? “De vaste contracten liggen in Hilversum niet voor het oprapen. Door bezuinigingen hebben de omroepen al veel presentatoren in vaste dienst die geen programma’s krijgen. Verder spreekt de vrijheid om verschillende dingen te maken mij erg aan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Frank Evenblij een leuke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen