Drie aangiftes tegen Thijs Römer: ‘Eén slachtoffer nu in instelling’

Het zou zomaar kunnen dat de carrière van Thijs Römer voorbij is. Er liggen volgens De Telegraaf en RTL Boulevard drie (!) aangiftes tegen hem. “Eén slachtoffer zit nu in een instelling.”

Thijs Römer © MAX

De verguisde juicekanalen blijken wederom een enorme beerput te hebben geopend met hun berichtgeving over Thijs Römer. Het juicekanaal Juice Channel heeft in mei een serie stories gepubliceerd over een aantal pikante avontuurtjes die Thijs zou hebben beleefd met zijn fans. Uiteindelijk kwam de toen 20-jarige Nena met een heftige beschuldiging.

Drie aangiftes

Deze Nena Kruizenga uit Groningen stelt dat ze zes jaar geleden, toen ze minderjarig was dus, slachtoffer werd van grensoverschrijdend gedrag door Thijs, de neef van Talpa-bobo Paul Römer. Ze heeft naar eigen zeggen ook aangifte gedaan bij de politie. En het lijkt er nu op dat zij niet de enige is, als ze inderdaad aangifte heeft gedaan.

Zowel De Telegraaf als RTL Boulevard melden zojuist dat er drie aangiftes tegen Thijs liggen van zedenmisdrijven, die nu door het Openbaar Ministerie worden onderzocht. “Het gaat om jonge vrouwen die de acteur beschuldigen van onder meer sekstortion ofwel online seksueel misbruik”, schrijft journalist John van den Heuvel.

Opgenomen in instelling

De aangeefsters worden volgens John bijgestaan door Slachtofferhulp. Hij stelt dat met name één van de vermeende slachtoffers daar ongelooflijk veel schade van heeft ondervonden. “Volgens bronnen dicht bij het onderzoek is een van de vermeende slachtoffers er zo slecht aan toe dat zij is opgenomen in een instelling.”

Hij weet niet of Nena daadwerkelijk aangifte heeft gedaan en dus één van de drie aangeefsters is. “Het is niet bekend of zij een van de drie vrouwen is die tegen Römer aangifte deden of dat haar aangifte een aparte zaak is. Het OM wil daar niets over zeggen.”

Nena reageert

De speculaties over Thijs’ plotselinge werkpauze blijken daarmee terecht. De acteur veegde gisteren zijn volledige agenda leeg én zegde een filmklus af. Hij gaf als reden dat hij het afgelopen jaar te veel gewerkt heeft. Dat noemde Nena, een van zijn vermeende slachtoffers, een ‘smoesje’.

Nu zegt ze: “Waarheid komt altijd boven water. Onthoud dat goed.”

Juice Channel

Het juicekanaal Juice Channel, die afgelopen lente dus als eerst met verhalen over Thijs kwam, zegt: “Surprise, een paar weken geleden hebben we al gemeld dat het OM druk bezig was met een aangifte die is gedaan tegen Thijs Römer. Nu blijkt het dat er in total al drie aangiftes tegen hem zijn.”

“Thijs wist natuurlijk dat het niet lang zou duren voordat dit nieuws naar buiten zou komen en heeft daarom alvast zijn agenda leeg gemaakt. Hij weet dondersgoed dat hij fout zit.”

Telegraaf

Het artikel van John:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen