Dave Roelvink zet totempaal op balkon: ‘Culturele toe-eigening!’

De totempaal van Dave Roelvink zorgt voor flink wat opwinding. De ‘zoon van’ heeft een soort indianenfeestje gemaakt van zijn balkon, maar critici vinden dat culturele toe-eigening.

Dave Roelvink © Instagram

Dave Roelvink die trommelend naast een totempaal op zijn balkon zit. Menigeen ziet progressie nadat hij jarenlang de ene na de andere auto in de prak reed en op de A10 werd klemgereden door de politie. Toch zijn er ook critici. Zij vinden dat de ‘zoon van’ zich nu schuldig maakt aan culturele toe-eigening.

Culturele toe-eigening

Het trommelfeestje van Dave wekt bij juicekoningin Yvonne Coldeweijer vooral op de lachspieren. “Wat is dit? 😂 Is Dave een nieuw pad ingeslagen?”, schrijft ze. “Zweef Roelvink 🤣🤣🤣.”

Een volger van Yvonne reageert daar buitengewoon kritisch op. “Dit is nou cultural appropriation. Een witte man die van indianen steelt”, schrijft de volger in een privébericht.

Yvonne reageert als volgt op de volger: “Zo sensitive 😂.”

‘Punthoofd van woke!’

Yvonne heeft dit korte gesprekje met haar volger geanonimiseerd in haar stories geplaatst. “Krijg punthoofd van woke”, schrijft ze erbij. “Hij bedoelde vast Native Americans in plaats van indianen 🤣🤣🤣 pisssss.”

Ze vervolgt: “Hij noemde mij daarna trouwens ’typisch wit’ omdat ik zei dat hij sensitive was. Mensen moeten echt kappen met deze onzin. Wat voor kleur je hebt zal mij aan m’n reet roesten! En als je iets overneemt uit een andere cultuur lijkt me dat alleen maar een compliment.”

Ibiza, Bali en India

Het is overigens onduidelijk of Dave zich één, twee, drie, vier of vijf keer schuldig maakt aan culturele toe-eigening. “Deze grote pan van Zweef Roelvink komt van origine gewoon uit Zwitserland”, schrijft Yvonne namelijk.

Patty Brard vindt deze stijl juist weer heel Spaans overkomen. “Helemaal Ibiza, toen je bij ons logeerde! 😂😂”, reageert ze.

En Playboy-hoofdredacteur Maarten Bloem spreekt weer van Dave die in een ‘Bali/India-fase’ zit.

Tweet

De tweet van Maarten:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het schandalig dat Dave Roelvink trommelt naast een totempaal?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen