Hélène Hendriks kan HLF8 nauwelijks aan: ‘Ik ben KAPOT!’

Hélène Hendriks lijkt op het randje te zitten van een burn-out. Ze begint vanavond aan haar tweede uitzendweek van HLF8, maar is nu al he-le-maal kapot. “Ja, dat meen ik serieus.”

Hélène Hendriks © SBS 6

Het leven van televisiesterren is niet makkelijk. Hélène Hendriks moet dit seizoen drie dagen per week de talkshow HLF8 presenteren en om op die avonden een uurtje aan zo’n talkshowtafel te zitten is klaarblijkelijk echt een uitputtingsslag. “Ik heb het drie dagen gedaan en ik ben kapot. Ja, dat meen ik serieus. Dat was best zwaar.”

Vermoeiend

Hélène sprak deze noodkreet afgelopen vrijdag uit in Vandaag Inside. “Maar je hebt ook geen aantrekkelijke gasten. Dat zijn zelfs geen B-gasten, maar C-gasten”, zei Johan Derksen vervolgens.

Het is bijna niet vol te houden, aldus Hélène. “Je bent continu bezig en je moet heel erg goed ingelezen zijn in echt alles. Je moet er echt hard voor werken, want in zo’n uitzending gaat het allemaal niet vanzelf. Als je er echt hard aan moet trekken is het vermoeiend.”

Doodsaai

Het pleidooi van Hélène om alles om te gooien bij HLF8 en het anders dan andere talkshows te maken heeft niet geholpen. “Je probeert natuurlijk altijd een beetje wat anders te doen en dat heb ik eerder al gezegd aan deze tafel, maar het blijkt heel moeilijk te zijn.”

Ze vervolgt: “Ik heb ook niet de autoriteit om dat eens even helemaal om te gooien, maar ik vind het best wel heftig drie dagen volle bak. Jij (tegen Wilfred Genee, red.) doet vijf dagen en ook nog drie uitzendingen op een dag, maar het is gewoon best wel moeilijk.”

HLF8

Hélène heeft vanavond weer een weinig aansprekende uitzending in petto. Ze gaat het net als alle andere talkshows hebben over de Formule 1, heeft Frank Dane aan tafel zitten voor een – gaap – gesprekje over zijn terugkeer op Radio 538 en er zitten boze bakkers aan tafel.

Voor wie het niet wil missen: de uitzending begint om 19.30 uur op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hélène Hendriks is kapot van drie keer een uurtje tv. Vreemd?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen