Angela de Jong vindt ‘schijterige’ John de Mol een beetje passé

Angela de Jong kan zich goed vinden in de opmerking van Reinout Oerlemans dat het inmiddels wel héél lang geleden is dat John de Mol een wereldhit heeft afgeleverd. Ze vindt hem passé.

John de Mol en Angela de Jong © NPO

Reinout Oerlemans, de vroegere rivaal van John de Mol, wond er afgelopen vrijdag in zijn eerste grote tv-interview in acht jaar tijd geen doekjes om: hij kotst op de mediamiljardair. Hij wees er bovendien fijntjes op dat John helemaal niet meer zo succesvol is als sommige mensen misschien denken.

Al twaalf jaar geen hit

De tijd dat John een van de grootste tv-makers ter wereld was, ligt volgens Reinout alweer ver achter ons. “Nederland was een tijdje een ongelooflijk mooi [tv-]exportland, maar dat is natuurlijk ook al honderd jaar niet meer zo. The Voice is een prachtig format en dat is al twaalf jaar oud”, zegt hij, wijzend op Johns laatste wereldhit.

Hij vervolgt: “Israël heeft het overgenomen met grote formats of nu net met The Masked Singer… Dat komt uit Azië. Elk land heeft zo’n piekperiode en dan gaat het weer een beetje door.”

Vergane glorie

Angela de Jong haakt vandaag in haar AD-column in op die sneer van Reinout en zet John neer als vergane glorie. “Hij is twaalf jaar na zijn laatste échte succes vooral druk met het aftroggelen van knikkerbanen van een autistische man”, bitcht de opiniediva, wijzend op de reden waarom Reinout niet meer met John wil samenwerken.

Hij is bovendien een lafaard, vindt Angela. “Hij is te schijterig is om opnieuw voor de camera van Tim Hofman te gaan zitten maar schuift wél secondant Paul Römer vooruit om bij Jinek te vertellen wat een miskende visionair zijn baas is. Zo visionair dat hij een bepaalde concurrent ooit voorspelde dat het niks ging worden met hem.”

Druk met bijtende Gillis

John waarschuwde Reinout ooit dat hij hem zou decimeren. Dat is niet gebeurd: Reinout leidt nu aan de andere kant van de oceaan een leven waar John alleen maar van kan dromen.

De mediamiljardair houdt zich anno 2020 vooral bezig met het verdedigen van allerlei twijfelachtige types, sneert Angela. “Hij is druk met de vraag waar campingbaas Peter Gillis zijn Nicol nou precies heeft gebeten.”

AD-column

De AD-column van Angela:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen