Arie Boomsma afgefakkeld in Volkskrant: ‘Hij heeft iets engs’

Arie Boomsma en zijn aanhangers worden flink afgefakkeld door Volkskrant-columnist en huisarts Rinske van de Goor. Zij ergert zich aan dit soort types die aan ‘corpocentrisme’ zouden lijden.

Arie Boomsma © Instagram

Het leven van Arie Boomsma is zwaar eentonig, weten we dankzij de dagelijkse routines die hij continu uitschrijft en met de rest van de wereld deelt. Er is maar één ding belangrijk in zijn leven: het onderhouden van zijn spieren, zodat hij er ondanks zijn 48-jarige leeftijd nog steeds enigszins appetijtelijk uitziet.

Corpocentrisme

Huisarts Rinske van de Goor, die een column heeft in de Volkskrant, spreekt van ‘corpocentrisme’. “Het corpocentrisme van de Arie Boomsma’s van de wereld heeft iets engs. De obsessie met en verheerlijking van het eigen lichaam staat lijnrecht tegenover het idee dat gezondheid vooral een groot geluk is”, schrijft ze.

Gezondheid is niet zo maakbaar als Arie en zijn makkers denken, aldus Rinske. Ze ergert zich aan Arie-achtige types die bij haar in de spreekkamer komen omdat ze hun lichaamswaarden willen checken. Zonde van de tijd, vindt ze. “Veel mensen hebben urgentere zorgen dan lichaamsoptimalisatie.”

Health check

Wat die Arie-achtigen in haar spreekkamer doen? Onnodig zorg opeisen, schrijft Rinske. Laatst had ze weer zo’n type. “Ze is erg met haar gezondheid bezig: ze eet heel gezond en sport veel. Ze wil bloedonderzoek, gewoon, als check, om de status van haar vitamines en mineralen te weten.”

Daar werkt Rinske niet aan mee. “Het nut van algemene health checks is niet bewezen en is geen onderdeel van huisartsenzorg”, schrijft ze. “Ik krijg er jeuk van.”

Volkskrant

De Volkskrant-column van Rinske:

Instagram

Arie traint met een braadpan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Arie Boomsma iets engs heeft?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen