Tim den Besten vlucht naar Boedapest: ‘Hij had een drugskater!’

Tim den Besten is gevlucht naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest om bij te komen van het emotionele radio-interview over zijn sinterklaasgezang. “Hij zat met een drugskater op Radio 1!”

Tim den Besten en Mark van der Molen © NPO

Het zijn een paar pittige dagen geweest voor Tim den Besten. De VPRO-ster schoof zaterdag aan in de live-uitzending van de Canal Parade in Amsterdam, juist toen zijn goede vriend Nicolaas Veul voorbijkwam op een boot. Hij zong vervolgens gekscherend een regel uit een sinterklaasliedje: ‘Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht!’.

Gevlucht naar Boedapest

Tim werd in no time weggezet als racist. De presentator zag zich daardoor genoodzaakt om huilend zijn excuses aan te bieden op NPO Radio 1. Vandaag, twee dagen later, is hij met het vliegtuig gevlucht naar de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Daar hoopt hij samen met tv-collega Tamar Bot een aantal zorgeloze dagen door te brengen.

Hopelijk neemt Tim goed zijn rust, want volgens 3FM-dj Mark van der Molen is het evident dat hij maandag met een enorme drugskater in de studio van Radio 1 zat. “Ik vind gewoon dat je niet met een drugskater een interview moet doen bij Radio 1. Dat is gewoon niet wat je moet doen”, zegt hij.

Drugskater

Mark vindt dat Tim wel héél emotioneel instabiel gereageerd heeft. “Ik kan al drie dagen lang geen website openen zonder dat ik dat fragment weer zie van (zet huilende stem op, red.): ‘Heel erg. Dan ga ik naar de Starbucks en dan zijn daar allemaal donkere mensen.’”

Hij vervolgt: “Wat is dit? Dit is dus wat er gebeurt als je al je dopamine hebt opgebruikt en je gaat trillend van een drugskater bij Radio 1 zitten. Ja, dan ga je janken!”

Fragment

Het omstreden sinterklaasgezang van Tim:

Excuus

Zijn emotionele excuusinterview op NPO Radio 1:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mark van der Molen denkt dat Tim den Besten een drugskater had tijdens zijn interview op NPO Radio 1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen