SBS 6 rommelt met schema: ‘Houden ze rekening met Gillis-exit?’

SBS 6 heeft het nieuwe seizoen van de realityserie Andy & Melisa plotseling uit de uitzendschema’s gehaald. Houdt de zender er rekening mee dat Peter Gillis alsnóg van de buis verdwijnt?

Nicol Kremers en Peter Gillis © SBS 6

Peter Gillis heeft zijn gunfactor in korte tijd volledig verspeeld. In de eerste plaats door te liegen over het feit dat de politie hem heeft aangehouden, maar natuurlijk vooral omdat hij volgens het OM zijn vriendin Nicol heeft mishandeld. De meeste mensen vinden dat hij van de buis moet, maar het ‘moreel failliete‘ Talpa heeft er niet zo’n moeite mee.

Vervelende opmerking

Talpa houdt vast aan Peter en dat leidt aan alle kanten tot ongeloof. Het zou Angela de Jong inmiddels niet eens meer verbazen als ze Frank Masmeijer binnenkort een baantje aanbieden, riep ze gisteren in Vandaag Inside.

Johan Derksen: “Frank Masmeijer is voor cokedeals veroordeeld. Dan is er geen tv-station dat aan je begint.”

Angela cynisch: “Ja, behalve Talpa misschien. Denk je niet?”

Johan: “Nee, dat vind ik een beetje een vervelende opmerking naar Talpa, want dat slaat nergens op. Waarom Talpa dan? Hebben die meer mensen in dienst die veroordeeld zijn voor coke?”

Angela: “Nou, in elk geval wel die een zaak aan hun broek hebben hangen, toch?”

Dikzak

Johan vindt níet dat Peter van de buis gehaald hoeft te worden. “Die dikzak wordt nu even eruit gepakt voor de bühne.”

Collega Wilfred Genee: “Niet voor de bühne. Hij heeft zijn vrouw echt tegen de muur aangegooid, hij heeft haar gebeten en geslagen, dus dat is niet voor de bühne.”

Johan: “Nee, nee, nee. Ja, jij dramatiseert dat, maar dat gebeurt heel veel in Nederland.

Wilfred: “Ja, maar dat is toch niet goed?”

Angela: “Je kan het toch niet maken om die man daar weer door zijn parken te zien sjokken? “

Achterover leunen

Er is ook intern kritiek op de beslissing van Talpa om vast te houden aan Talpa. Zo noemt Shownieuws-deskundige Iris van Lunenburg het een goede zaak dat het tv-interview met de mishandelde Jaimie Vaes kans maakt op een Televizier-prijs, omdat zij slachtoffers van huiselijk geweld een gezicht heeft gegeven.

Iris: “Ik denk dat het belangrijk is om zo’n onderwerp… Andere mensen hebben daar ook mee te maken. We hebben nu natuurlijk Peter Gillis en daar wordt toch misschien niet van alle kanten adequaat op gereageerd of er wordt wat meer achterover geleund.”

Dat is vanzelfsprekend verkapte kritiek op haar eigen werkgever.

Toch Gillis-exit?

Vooralsnog staat het nieuwe seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa nog steeds in de planning voor dinsdag 6 september bij SBS 6. Of is Talpa tóch aan het twijfelen geslagen?

RTL Boulevard-verslaggever Joost Maiburg wijst er namelijk op dat de realityserie Andy & Melisa plotseling uit het schema is verdwenen. Die serie zou eigenlijk van start gaan op vrijdag 26 augustus, maar daar is nu Het Roer Om neergezet.

Joost: “Kan volgens mij twee dingen betekenen. Eén: ze willen Andy niet met zichzelf laten concurreren (tegelijk met Veronica Offside), of twee: Ze bewaren Andy & Melissa voor het geval dat Massa is Kassa tóch van zender gaat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen