Talpa blijft Peter Gillis knuffelen: ‘Dit is te gênant voor woorden’

Talpa blijft vasthouden aan Peter Gillis, zelfs nu het OM heeft uitgesproken waar hij precies van verdacht wordt. Het leidt tot verbijstering in tv-land. “Het is echt te gênant voor woorden.”

Nicol Kremers en Peter Gillis © Friso Keuris

Peter Gillis wordt er door het OM van verdacht zijn vriendin Nicol Kremers stevig te hebben mishandeld, onder meer door haar als een wild beest te bijten in haar neus en haar rug. Of er genoeg bewijs is voor een veroordeling moet blijken, maar één ding staat al wel vast: Peter is een leugenaar. Hij heeft zijn aanhouding door de politie wekenlang ontkend.

Privékwestie

Talpa Network, dat zijn SBS 6-show Familie Gillis: Massa is Kassa uitzendt, zorgt voor verbijstering door iemand als Peter zo fanatiek in bescherming te nemen. “Dit betreft een privékwestie. Vooralsnog zien wij niet af van het uitzenden van het nieuwe seizoen dat op 6 september van start gaat”, aldus het mediabedrijf van John de Mol.

Het is natuurlijk zo klaar als een klontje: Talpa, door Angela de Jong ‘moreel failliet‘ genoemd, is met handen en voeten gebonden. Zoontje Johnny mocht ondanks de heftige aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag immers gewoon op de buis blijven. Dat schept natuurlijk een precedent, want waarom Peter wel van de buis en Johnny niet?

‘Wat wil je uitstralen?’

Waar de Talpa-sterren in de zaak-Johnny als de dood zijn om iets verkeerd te zeggen, keren ze zich wel massaal tegen het knuffelen van Peter Gillis. “Ze zeggen dat het een privékwestie is, maar die hele realityserie is een privékwestie”, aldus Manuel Venderbos, presentator van het Talpa-programma Shownieuws.

Advocaat Job Knoester, VI-gezicht en sinds gisteren ook Shownieuws-deskundige: “Het is niet één incident. Hij is pas nog in het nieuws geweest omdat de FIOD onderzoek doet naar z’n vakantieparken, er is kritiek op dat hij mensen te veel zou laten betalen voor lelijke hokken. Het wordt wel een beetje veel, vind ik. Wat wil je als Talpa uitstralen?”

Patty kritisch

Collega Patty Brard vindt de reactie van haar werkgever ook niet heel sterk. “Het imago van hen heeft wel een paar deuken opgelopen.”

En Ronald Molendijk vindt dat Talpa deze kwestie niet moet bagatelliseren. “Elke zes minuten is er in Nederland een melding van geweld achter de voordeur. Er worden 33 vrouwen per jaar vermoord door dit soort shit. Denk even aan mensen die slachtoffer zijn van dit geweld.”

‘Te gênant’

Rob Goossens, de showbizzkenner van RTL Boulevard, begrijpt niets van Talpa. “Ik vind het echt te gênant voor woorden. Je kunt er heel lang over lullen, maar is Lil Kleine en Jaimie Vaes dan ook een privékwestie? Dat zijn twee verloofden voor een huis. Nee, dat is natuurlijk niet het geval.”

Hij vervolgt: “Hier staat Peter Gillis tegenover het Openbaar Ministerie. Dit is alles behalve een privékwestie. Ik had van Talpa eigenlijk wel verwacht dat ze hier steviger op zouden reageren.”

Thema-avond

Joost Maiburg, verslaggever van RTL Boulevard, wil Peter van de buis. “Ze hebben maar drie succesnummers (Vandaag Inside, Chateau Meiland en Massa is Kassa), dus ik snap het commercieel gezien wel, maar met het nieuws van vandaag en een inhoudelijke behandeling die er nog aan komt, kun je (voorlopig) eigenlijk niet uitzenden vind ik.”

“Als past het wel prima in een thema-avond na Johnny’s HLF8”, sneert hij tot besluit.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bewijst de zaak-Johnny de Mol dat nepotisme nooit een goed idee is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen