Rob Goossens sloopt Rachel Hazes: ‘Lam van de bessenjenever!’

Rob Goossens heeft in RTL Boulevard flink gehakt gemaakt van Rachel Hazes, die zwaar onder vuur ligt vanwege de meedogenloze media-aanval op haar bloedeigen dochter Roxeanne.

Rob Goossens en Rachel Hazes © RTL, NPO

Roxeanne Hazes heeft tijdens de opnames van Beste Zangers voor het eerst teruggeblikt op haar eenzame en moeizame jeugd. Ze heeft op een rustige en beheerste manier uitgelegd dat ze een flink trauma heeft opgelopen in haar jeugd, omdat ze continu naar gastgezinnen werd gestuurd als haar ouders weer te druk waren met iets anders.

Hazes-gezinsoorlog

De genadeklap kwam voor Roxeanne na het overlijden van haar vader André. “Mijn moeder besloot om een boek te gaan schrijven en ik heb mijn moeder negen maanden niet bij me gehad. Juist op het moment dat je eigenlijk haar zo nodig hebt om te rouwen. (…) Daar beschadig je iemand voor de rest van zijn leven mee.”

Helaas kan Rachel niet omgaan met kritiek op haar moederschap en daarom heeft ze haar eigen dochter voor het oog van de hele natie neergezet als een fantast. Ze heeft samen met zoon André een pr-moment geregisseerd om haar flink te kakken te zetten. “Dit is zó duidelijk overlegd”, analyseert showbizzkenner Rob Goossens in RTL Boulevard.

Samenspannen

Het is duidelijk dat André en Rachel samenspannen tegen Roxeanne, aldus Rob. “Dat statement van Rachel verschijnt op Instagram en binnen een minuut heeft André een hele lap tekst eronder gezet zonder spelfouten of wat dan ook. Het ziet er vrij geboetseerd uit, dus: ja, natuurlijk is het overlegd. (…) Dit is honderd procent zeker afgesproken werk.”

Het komt allemaal als een boemerang terug in het gezicht van Rachel, want ze ontvangt alleen steun van wat familieleden en een hele stoet exen van André jr. “De vraag is vooral: waarom doet Rachel dit? Ze kan zich ook rustig houden en denken: ik hou het gezin een beetje bij elkaar”, zegt RTL Boulevard-presentator Lex Uiting.

Bessenjenever

Rob denkt dat Roxeanne nog bijzonder aardig is geweest voor Rachel. De eeuwige weduwe onthulde in 2020 dat ze zich na André’s overlijden als een alcoholist gedroeg: “Ik was goed voor een fles bessen per dag. Ik was 12 kilo afgevallen en woog nog maar 45 kilo.”

Dat had Roxeanne óók kunnen benoemen, maar dat heeft ze niet gedaan, aldus Rob. “Roxeanne was helemaal niet zo onaardig. Ze heeft het vrij netjes allemaal geformuleerd. Als je nu in de archieven duikt zie je dat Rachel zelf over die periode heeft gezegd dat ze elke dag een fles sterke drank achterover klokte.”

Rode lap

Roxeanne heeft haar moeder volgens Rob flink gespaard. “Dan vind ik Roxeanne die zegt ‘ze was met een boek bezig’ best wel aardig richting haar moeder, maar blijkbaar is dit zó’n rode lap op een stier geweest voor Rachel dat ze wraak wil of wat dan ook. Die heeft gewoon iedereen om haar heen die maar bereid is om mee te werken gemobiliseerd.”

Rob wijst erop dat Roxeanne haar leven in tegenstelling tot André en Rachel nu wél op de rit heeft. Door één keer haar verhaal te doen, hoopte Roxeanne een hoofdstuk af te sluiten. “Nou ja, dat, maar dat kan niet in de familie Hazes, want als je zegt: ‘Ik sluit het af’, dan rammen er altijd twee familieleden die deur in elkaar.”

Het is goed te begrijpen dat Roxeanne niets meer te maken wil hebben met de rest van haar familie, aldus Rob. “Ik kan me voorstellen dat als je dit soort klerezooi er gratis bij krijgt, dat zij zegt: ‘Joh, zoek het lekker uit.’”

Story

Ook Yvonne Coldeweijer vindt dat Rachel nog behoorlijk gespaard is door Roxeanne:

Fragment

Rob in RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. maakt zijn comeback met een aanval op Roxeanne. Goed begin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen