Mark Koster onder vuur: ‘Waarom werk je met Yvonne Coldeweijer?!’

Mark Koster krijgt kritiek op zijn samenwerking met juicekoningin Yvonne Coldeweijer. Wetenschapsjournalist Govert Schilling noemt het op NPO Radio 1 een ‘slechte ontwikkeling’.

Govert Schilling, Mark Koster en Yvonne Coldeweijer © NPO, Instagram

De veelbesproken Yvonne Coldeweijer heeft nu ook een eigen podcast. Ze is hiervoor gevraagd door haar co-host Mark Koster, die als journalist werkt voor gerenommeerde media en ook een spraakmakend boek over John de Mol heeft geschreven. Hij krijgt nu felle kritiek op zijn samenwerking met de juicekoningin.

Bijzondere combinatie

Roos Abelman bespreekt die samenwerking in het mediaforum van haar programma op NPO Radio 1. “Het is een bijzondere combinatie, want Koster, zou je kunnen zeggen, is een traditioneel journalist – hij schreef onder meer voor Nieuwe Revu en Quote – terwijl Yvonne Coldeweijer zich juist niet al te veel aantrekt van journalistieke principes.”

Het is een interessante combinatie, zegt haar gast Arno Kantelberg. Hij kent Mark, omdat ze begin dit jaar samen twee proefafleveringen hebben opgenomen voor een podcast. “Ik vind het superinteressant, want die juice channels zijn een enorm grote rol gaan spelen in een deel van het publieke debat. Yvonne Coldeweijer is daar het vlaggenschip van.”

Slechte ontwikkeling

Medegast Govert Schilling denkt daar anders over. “Ik moet opeens een beetje denken aan Maarten van Rossem. Ik keek van de week naar De Slimste Mens en hij zei: ‘Het is eigenlijk te triest voor woorden dat je er niet meer omheen kan om dit soort dingen te weten en te horen.’ Het is natuurlijk helemaal niet interessant”, zegt de wetenschapsjournalist.

Hij vervolgt: “Ik vind het eigenlijk een slechte ontwikkeling dat een ‘serieuze’ journalist als Mark Koster hiermee gaat samenwerken. Laat die roddeljournalistiek in godsnaam de roddeljournalistiek blijven. Bladen, juice channels, het interesseert me allemaal niks. Ik wil er gewoon helemaal niet mee geconfronteerd worden.”

Mark reageert

Wat vindt Mark van de kritiek op zijn samenwerking met Yvonne? Is hij niet bang dat meer collega’s er iets van gaan vinden dat hij zichzelf associeert met Yvonne? “Dat is een ontzettend goede vraag. Nee, eigenlijk niet. Daar ben ik hetzelfde in als Yvonne: daar heb ik echt lak aan”, zegt hij tegen PowNed.

Hij vervolgt: “Je moet me beoordelen op wat ik maak en wat ik schrijf. Dat ik met haar over de juice praat… Jongen, dan luister je toch lekker niet? Dan ga je toch wat anders doen? Ik ben daar heel luchtig in.”

PowNews

Mark en Yvonne voor de camera van PowNed:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Mark Koster vanuit de 'serieuze' journalistiek last gaat krijgen van zijn samenwerking met Yvonne Coldeweijer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen