Yvonne Coldeweijer aan de slag als boegbeeld van podcastreus Podimo

Yvonne Coldeweijer wordt een van de boegbeelden van Podimo, de nieuwe reus in podcastland. Ze moet ervoor gaan zorgen dat hordes Nederlanders zich gaan abonneren op de podcastapp.

Mark Koster en Yvonne Coldeweijer © RTL

Steeds meer BN’ers hebben er een: een podcast. Ze kletsen dan elke week een half uur of een uurtje vol en gooien dat vervolgens op internet. Tot voor kort was het leeuwendeel gratis te beluisteren via vrij toegankelijke apps als Spotify en Google Podcasts, maar daar wil de betaalde podcastapp Podimo verandering in brengen.

De Juice Show

Podimo, dat nu nog vijf euro per maand kost, is in april met behoorlijk wat bombarie van start gegaan in ons land. Het Deense bedrijf besloot namelijk om de grootste podcastuitgever van ons land over te nemen: Dag en Nacht Media. Een aantal podcasts zijn nu alleen nog maar te beluisteren achter de betaalmuur van Podimo.

De populairste podcasts op Podimo hebben op dit moment zo’n 25 duizend volgers. Om de betaalde abonneedienst nóg meer onder de aandacht te brengen, wordt nu niemand minder dan juicekoningin Yvonne Coldeweijer in huis gehaald. Zij gaat samen met de brutale journalist Mark Koster een wekelijkse podcast maken: De Juice Show.

Goede vriend

Yvonne omschrijft Mark als een ‘goede vriend’. Hij interviewde haar in januari voor een groot artikel in de Quote en een maand later zaten ze zij aan zij aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Daar was ze uitgenodigd vanwege haar primeurs over de gewelddadige uitspattingen van Glennis Grace en Lil Kleine.

Mark ergert zich net als Yvonne aan de reguliere showmedia. Zo noemde hij Albert Verlinde eind vorig jaar nog een ‘katholieke gluiperd‘. Hij heeft bovendien geen hoge pet op van Alberts programma Shownieuws: “Roddelhonden die happen naar beneden, maar likkerig doen naar C-sterren uit de eigen stal. Sneu.”

Grote onthullingen

Waar gaat de podcast van Mark en Yvonne over? “We gaan juice bespreken, onze meningen, we gaan een beetje teams kiezen”, zegt Yvonne. Hij voegt daaraan toe: “En we gaan vooral grote onthullingen doen over de sterren en hun grote, grote misstanden.”

Zelf was Yvonne naar eigen zeggen al lid van Podimo. “Ik was dus zelf ook al lid, want ik luister vaak naar Moordcast van Dionne Slagter (true crime stories, love it). En vanaf nu dus ook onze JUICE SHOW! Whieeww zin innnn.”

‘De échte scoops’

Wat betekent dit voor het betaalde Telegram-juicekanaal van Yvonne? Daar zijn nu vierduizend mensen lid van, die allemaal een tientje per maand betalen. “In de podcast zullen we natuurlijk gaan juicen over de onderwerpen die er afgelopen week in het nieuws zijn geweest, of die ik zelf heb gebracht”, zegt ze tegen haar betalende leden.

Ze vervolgt: “Uiteraard bewaar ik de echte SCOOPS speciaal en alleen voor jullie, het Spionnenleger. 🔥 De podcast wordt dus meer een soort verdieping in de vorm van een gesprek: waarom doen de BN’ers wat ze doen? Wat vinden we ervan?”

Podimo

De Juice Podcast is vanaf vanmiddag om 16.00 uur wekelijks te beluisteren op Podimo. Sommige mensen lopen er nu al warm voor. Zo zegt WNL-journaliste Elif Isitman: “Dit is nu al genieten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Juice wordt steeds meer mainstream. Denkt u dat de BN'ers zich zitten te verbijten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen