Maarten van Rossem: ‘Slimste Mens soms beetje in scène gezet’

Maarten van Rossem bekent dat zelfs De Slimste Mens niet altijd zo authentiek is als het overkomt. Hij levert soms op commando bepaalde uitspraken. “Dan weet ik: a-há, ze willen het nog een keer horen.”

Maarten van Rossem © NPO

De uitspraken die Maarten van Rossem doet als jurylid van De Slimste Mens zijn soms veelbesproken. Zo haalde hij maandag niet alleen uit naar Martien Meiland, maar wenste hij ook nog eens Johnny Depp dood. Dat is hem op behoorlijk wat kritiek komen te staan. Maar hoe echt zijn al die intermezzo’s met Maarten nou eigenlijk?

In scène gezet

Maarten bekent dat veel dingen in de tv-wereld in scène zijn gezet. Zo wordt hij tijdens opnames op locatie regelmatig gevraagd om een bepaald grapje of een bepaalde cynische opmerking nogmaals te maken, maar dan op camera. “Jazeker, jazeker. Dat komt heel regelmatig voor. Daar heb ik helemaal geen moeite mee”, zegt hij in zijn podcast.

Gebeurt dat ook bij De Slimste Mens? “Ja, maar op een heel andere manier. Bij De Slimste is het zo dat ik altijd weet dat als ik iets gezegd heb wat ze leuk vinden, maar wat ze niet kunnen gebruiken in de montage van die aflevering, dat die vraag dan altijd herhaald wordt in een volgende uitzending. Dan weet ik dus: a-há, ze willen het nog een keer horen.”

Toneelstukje

Dan is het net een toneelstukje wat Maarten opvoert. “Daar doe ik dan graag mijn best voor.”

Het is nou eenmaal televisie, legt Maarten uit. Hij heeft er net opnames in de Verenigde Staten op zitten. “In principe wordt er ongeveer tienmaal zoveel materiaal gedraaid als daadwerkelijk wordt gebruikt. Dat is niet uitzonderlijk. Dat was bij het programma met mijn broer en zus precies zo.”

“De ene schijf is nog niet vol of de volgende is alweer vol. Dat is werkelijk ongelooflijk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen