Talpa boos op liegende Peter Gillis: ‘Dit valt niet goed te praten’

Peter Gillis haalt zich de woede van Talpa Network op de hals nu blijkt dat hij, ook tegen het mediabedrijf van John de Mol, glashard heeft gelogen. “Dit valt niet goed te praten.”

Peter Gillis © Friso Keuris

Niet alleen tegen het grote publiek en de media, maar ook tegen zijn werkgever Talpa heeft Peter Gillis wekenlang ontkend dat hij is aangehouden door de politie. De realityster heeft een nacht in de cel doorgebracht vanwege de vermeende mishandeling van zijn vriendin Nicol Kremers, met wie hij nu op vakantie is. Dat heeft hij nu alsnog bekend.

Talpa is boos

Talpa vindt het kwalijk dat Peter hierover gelogen heeft tegen het bedrijf. “Peter en Nicol hebben hun privésituatie ook naar Talpa toe verzwegen. Dat valt niet goed te praten. Dit hebben we ze ook beiden kwalijk genomen. Hiervoor hebben ze excuses aangeboden”, zegt een woordvoerder tegen Shownieuws.

Eigenlijk zou op dinsdag 6 september een nieuw seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa beginnen, maar gaat dat nu nog wel door? “Het heeft nu geen enkele zin om te speculeren.”

‘Zet hem aan de kant!’

Privé-baas Evert Santegoeds vindt Peter heel erg dom. “SBS is een zender die toch wel ook erop staat dat hun sterren zich gedragen”, zegt hij, bloedserieus, in zijn podcast Strikt Privé. “Zij gaan dan gewoon in alle rust de overweging maken van: gaan we door met dit programma of wachten we die zaak af? Dit is gewoon heel erg dom.”

Telegraaf-journalist Jordi Versteegden vindt de opstelling van Talpa juist erg schouderophalend. “Ik vind die reactie wel redelijk slap, want ze zeggen: ‘We willen nog steeds niet inhoudelijk reageren omdat Nicol nog niet verklaard heeft’, maar hier staat nu toch allereerst voorop dat Peter Gillis, hun werknemer, gewoon keihard gelogen heeft?”

Hij vervolgt: “Dan zet je zo iemand toch gewoon aan de kant of niet?”

Heel veel spijt

Peter baalt ongelooflijk van zijn mediatactiek. Hij geeft tegen De Telegraaf toe ’ontzettend veel spijt’ te hebben dat hij heeft gelogen. “Dit heb ik niet goed aangepakt. Maar ik ben een mens met een hart van goud en ieder mens maakt wel eens een fout.”

Weekend-baas Bart Ettekoven in Shownieuws: “Ze laten eigenlijk weten, middels die woordvoerder, dat ze zich met alle hectiek eigenlijk geen raad wisten en op dat moment niet zo heel goed wisten hoe ze moesten reageren en uit paniek vakantiefoto’s zijn gaan rondsturen en hebben geroepen dat het hen niet betrof.”

Instagram

Peter heeft vanochtend nog een vakantiefoto met zijn Nicol geplaatst op de socials:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen