‘Johan Derksen die kritiek uit op Chris Zegers? Pot verwijt ketel!’

Marcel van Roosmalen begrijpt niets van de kritiek die Johan Derksen uit op Chris Zegers. Dit is volgens de columnist typisch een gevalletje hypocrisie. “De pot verwijt de ketel!”

Marcel van Roosmalen, Chris Zegers en Johan Derksen © NPO

Het is volgens Johan Derksen lachwekkend dat Chris Zegers zich in de talkshow Op1 bemoeid heeft met geopolitieke zaken. Hij zat tegenover een NAVO-kopstuk uitgebreid zijn mening te geven over de oorlog die Rusland is begonnen in Oekraïne. Na het betoog van Chris verweet de NAVO-man hem dat hij in Russische propaganda is getrapt.

Wat vindt Marcel?

Zo’n Chris hoort helemaal niet over dit soort dingen mee te praten, vindt Johan. Hij heeft flink uitgehaald naar Chris. “Ik denk: daar zit een meneer met een baard van Clingendael. Die legde precies uit hoe de verhoudingen lagen tussen Oekraïne en Amerika. Met een heel interessant gezicht.”

Columnist Marcel van Roosmalen begrijpt het verwijt van Johan niet zo, zegt hij in zijn podcast Weer Een Dag. “Johan Derksen maakt dan Chris Zegers af. Hij zegt: ‘Ik vind het belachelijk dat Chris Zegers overal een mening over heeft.’ Nou, daar moet ik dan wel een beetje om lachen.”

Pot verwijt ketel

Het is hypocriet, vindt Marcel. “Sorry, Johan, ik heb je hoog zitten, maar dit is toch wel echt een geval van de pot verwijt de ketel. Ik wil hier een heel grote lans breken: Chris Zegers, mocht Media Inside ooit nog terugkeren op televisie, dan ben je bij ons van harte welkom en dan mag je gewoon komen praten over Oekraïne.”

Chris is volgens hem een bereisde man die echt wel verstand heeft van zaken. “Het is een man die bereisd is. Je ziet het aan zijn gezicht: nooit ingesmeerd, de wereld over gereisd en in het zonnetje gezeten. Hij weet zeker wat er speelt in de wereld.”

Goede visie

Marcel vindt helemaal niet dat Chris zulke rare dingen zei in Op1. “Hij had de pech dat hij tegenover die NAVO-bevelhebber zat, die het nodig vond om Chris Zegers af te bekken, terwijl hij wel degelijk een heel goede visie heeft over Oekraïne. Ik kan je wel vertellen: als jij Chris Zegers kent, dan weet je dat hij niet vatbaar is voor Russische propaganda.”

Hij besluit: “Dat is een jongen die zowel het NRC Handelsblad, een heel goede krant, als de Volkskrant spelt. Elke ochtend leest hij alle artikelen. Hij is altijd heel genuanceerd en vriendelijk. De vriendelijkheid van zo’n Chris Zegers wordt dan door zo’n NAVO-man helemaal afgekapt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen