Evert Santegoeds: ‘Of ik in Slimste Mens wil? Dat kán niet eens!’

Het is voor Evert Santegoeds onmogelijk om mee te doen aan de kijkcijferhit De Slimste Mens. Hij is tijdens de opnameperiode namelijk altijd toevallig op vakantie, vertelt de Privé-baas.

Evert Santegoeds © NPO

Evert Santegoeds was een jaar of vijf geleden te zien als een van de vragenstellers in De Slimste Mens, maar om mee te doen als kandidaat heeft hij altijd geweigerd. De Privé-hoofdredacteur is tijdens de opnameperiode namelijk altijd op vakantie, vertelt hij in zijn eigen podcast Strikt Privé.

Evert weigert

Hoewel Evert het een heel sympathiek programma vindt, hoeven ze dus niet op hem te rekenen. “Ik ben er wel regelmatig voor gevraagd, maar de opnames zijn altijd in de tweede helft van juni en juist dan ben ik met vakantie, dus dat zit er nooit in eigenlijk. Ik heb ooit de vragen gesteld, maar daar is het bij gebleven.”

Jordi Versteegden, de presentator van de podcast, daarop: “Maar zou je het willen? Zou je je vakantie ervoor opschuiven?”

Vakantie opschuiven?

Nee, zijn vakantie opschuiven voor een deelname aan De Slimste Mens ziet Evert niet zitten. “Nee, ik ga er niet mijn vakantie voor opschuiven. Die is altijd hartstikke ingewikkeld te plannen, omdat die én bij SBS 6 én bij Privé moet kunnen tegelijkertijd, dus ik heb eigenlijk altijd die weken vast en zij ook, dus dan worden we het niet eens, hè?”

Zou het Evert lukken om als kandidaat de finale te halen? “Nou, je hebt wel heel veel geluk nodig. Als je gewoon de krant leest kom je wel een heel eind en mijn algemene kennis is wel dat ik soms antwoorden naar die televisie zit te schreeuwen.”

Koefnoen

Wat schreeuwt Evert dan bijvoorbeeld? “Dan ben ik verbaasd dat Hanneke Groenteman niet weet wat Koefnoen betekent bijvoorbeeld. Dat verbaasde me heel erg destijds.”

Hij besluit: “Het hangt gewoon af van de vragen. Van stripfiguren enzo weet ik helemaal niets, maar als je die vragen níet krijgt, dan kan ik wel een eindje komen geloof ik.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen