Chris Zegers op plek gezet in Op1: ‘Dit is Russische propaganda!’

Chris Zegers kreeg gisterenavond in de talkshow Op1 een standje van NAVO-topman David van Weel. Hij stelt dat de presentator in Russische propaganda is getrapt. “Dit is het Kremlin-narratief!”

Chris Zegers en David van Weel © NPO

Het is alweer een half jaar geleden dat Rusland zijn buurland Oekraïne binnenviel. Om die reden had Op1 gisteren niet alleen de Oekraïense Vita de Geus-Kovalenko aan tafel zitten, maar ook David van Weel, assistent secretaris-generaal bij de NAVO. Ze bespraken hoe de situatie ervoor staat en wat er nog moet gebeuren.

Chris bemoeit zich

Op een gegeven moment dacht ook Chris Zegers zich te moeten bemoeien met dit geopolitieke onderwerp. “Ik vind het vreselijk dat Oekraïne slachtoffer is van in ieder geval ehhh ehhh Rusland en slachtoffer is mede van de ehh geopolitiek ook denk ik van het Westen”, aldus de presentator van reisprogramma’s bij de NPO.

Hij vervolgt: “Ik denk dat dat ehhh dat daar een hele grote prioriteit moet liggen, bij ook de NAVO om juist wel in ehh overleg te blijven met Rusland. Ik zie hier juist ehh hè het opvoeren van allerlei ehh militaire getallen etcetera, maar is het niet de grootste oplossing om prioriteit te zoeken in het overleg?”

‘Dit is propaganda!’

Chris vindt dat we zo snel mogelijk contact moeten zoeken met de Russen. “We moeten juist in contact komen met de Russen om juist hier tot een oplossing te komen zodat Oekraïne niet nog langer het slachtoffer is. In plaats van het blijven opvoeren van ehh de polemiek.”

Absolute onzin, reageert David van Weel. Hij heeft het idee dat de presentator is beïnvloed door propaganda uit Rusland. “Het idee dat Oekraïne het slachtoffer is van de politiek van het Westen is echt een Kremlin-narratief. Dat komt rechtstreeks uit hun propaganda.”

Kwaad met kwaad

Ook Vita is niet blij met Chris’ bemoeienis. “Als Oekraïner wil ik ook toevoegen: in deze fase moet je kwaad met kwaad bestrijden. Het had misschien in het begin geholpen, maar er zijn nu zóveel slachtoffers gevallen. De mensen zijn niet bereid om te praten. Je kunt in overleg blijven, maar dan veroveren ze twee andere provincies.”

Chris: “Je kunt niet belonen dat Poetin met grof geweld en mensenrechtenschendingen twintig procent van een land inneemt door te zeggen: ‘We gaan praten als het nu maar stopt.’ Dit is niet het moment en dat snap ik.”

Onnozele idioot

Telegraaf-columniste Nausicaa Marbe haalt uit naar Chris. “Ik hoorde dat toksjows BN-ers zoeken die over ‘alles’ kunnen meepraten. Deze onnozele Zegers zegt, ongehinderd door kennis en besef over Russische desinformatie, dat Oekraïne slachtoffer is van het Westen. Schoenmaker blijf bij je leest. Goed dat anderen die idiotie corrigeerden”, twittert ze.

En ene Rob twittert: “Chris Zegers spreekt in Op1 ongegeneerd het Rusland-narratief uit dat de NAVO en Oekraïne de inval aan zichzelf te danken hebben. Met naast zich een Oekraïense vrouw, die zojuist vertelt dat haar familie ook bezet is. Ongelooflijk. Wat een eikel.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chris Zegers bemoeit zich met geopolitiek. Verstandige man of zelfoverschatting?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen