Youp van ’t Hek hekelt Canadezen: ‘Dikke mensen met vies eten’

Youp van ’t Hek heeft zich tijdens zijn vakantie in Canada verbijsterd over de mensen die daar wonen. Het zijn volgens de cabaretier allemaal dikzakken, die ook nog eens smerig eten.

Youp van 't Hek © NPO

Het is volgens Youp van ’t Hek ongekend wat er allemaal rondloopt in Canada. Hij schrok er ontzettend van tijdens zijn verblijf in Montreal. “Wonderlijk volk die Canadezen”, schrijft hij in de VARAgids. “Ook met eten. Dat is namelijk negen van de tien keer gewoon vies. En toch zijn ze dik.”

Dikke mensen

De mensen die in Canada wonen zijn volgens Youp buitensporig vet. “Heel dik zelfs. Van dat vieze eten dus. Zowel mannen als vrouwen. Raar toch? Als eten smerig is dan eet je toch heel weinig?”

Dat volk is gewoon sneu, vindt Youp. “Overmatig dik zijn heet obees en is vooral meelijwekkend. In Toronto lag mijn hotel naast het honkbalstadion en ik zag elke dag hordes dikke mensen in dat stadion verdwijnen. En ik weet wat daar gebeurt. Behalve gehonkbald wordt er gegeten en gezeten.”

Emmers popcorn

Die Canadezen werken ‘emmers popcorn naar binnen’, mét cola. “En al het overtollige vlees dat ze daardoor uiteindelijk moeten meetorsen is ook nog eens getatoeëerd. En niet zuinig.”

Gewoon een heel ordinair volk dus, wil Youp zeggen. “Het krijgt iets meelijwekkends.”

Armoedig

Moet hem nog iets van het hart? Ja, er is ook nog ongelooflijk veel armoede, vervolgt Youp. “Het andere opvallende is het droeve leger daklozen dat in de straten ligt te sterven. Met duizenden tegelijk. Verweesd liggen ze bedelend dood te gaan.”

“In de loop van mijn leven heb ik best het een en ander gezien, maar dit shockeerde me echt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Youp van 't Hek kijkt neer op de Canadezen. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen