Youp van ’t Hek blij als Marc-Marie Huijbregts van de buis verdwijnt

Youp van ’t Hek zou het een heel goede zaak vinden als zijn collega-cabaretier Marc-Marie Huijbregts van de buis verdwijnt. Hij is er behoorlijk meedogenloos over: “Ik kan niet wachten.”

Youp van 't Hek en Marc-Marie Huijbregts © RTL

Er is volgens Youp van ’t Hek één ding wat heel veel BN’ers zich zouden moeten afvragen, namelijk: ‘Waarom sta ik hier?’ “Dat schijnt zangeres Do in een televisiequiz te hebben geroepen toen ze voor de zoveelste keer het antwoord op een vraag niet wist”, schrijft hij in de VARAgids over het RTL 4-programma Ik Weet Er Alles Van VIPS.

‘Waarom sta ik hier?’

Een uitstekende vraag, vindt Youp. “Dat zei ze tegen Ruben Nicolai, de quizmaster van dienst. Volgens mij presenteert die goede jongen alle quizjes bij RTL. Waarschijnlijk denkt hij ook regelmatig: waarom sta ik hier?”

Hij vervolgt: “Het is een vraag, die meer BN’ers zichzelf weleens mogen stellen. En niet alleen: waarom sta ik hier? Maar ook: waarom zit ik hier?”

‘Marc-Marie van de buis!’

Youp ziet goede ontwikkelingen aankomen. “Volgens mij heeft Do iets opengebroken. En neemt u van mij aan: dit wordt trending. De BN’er die zich hardop afvraagt wat hij daar op tv nou eigenlijk zit of staat te doen.”

Welke BN’er als eerst van de buis mag? “Ik kan niet wachten op het moment dat Marc-Marie dat er zomaar opeens uit piept. Verontwaardigd en wanhopig tegelijk. Heerlijk.”

Onmin

Er is al jaren sprake van onmin tussen Marc-Marie en Youp, vooral vanwege de ‘pisnicht’-uitspraken van Youp. Bovendien heeft Youp geroepen dat hij de oudejaarsconference van Marc-Marie heel erg slecht vond.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen