Wolter Kroes steunt Danny de Munk en Marco Borsato: ‘Maar Ali B niet’

Wolter Kroes gelooft heilig in de onschuld van zijn in opspraak geraakte collega’s Danny de Munk en Marco Borsato, maar blijft kritisch over Ali B. “Daar heb ik een ander gevoel over.”

Wolter Kroes © NPO

De meeste BN’ers houden zich afzijdig van de discussie over in opspraak geraakte BN’ers, maar Wolter Kroes is iets loslippiger. Hij riep begin februari al geen respect meer te hebben voor Ali B en stak vorige maand nog zijn steun uit aan Danny de Munk, die volgens hem te lief is om iemand te verkrachten.

‘Hetze is walgelijk’

Het stoort Wolter mateloos hoe zijn bevriende collega’s kapotgaan, zegt hij in de Weekend. “Ik walg van die hetze om eerlijk de waarheid te zeggen. Ik vind het heel erg. Echt heel erg. Voor Danny de Munk steek ik mijn hand in het vuur. Ik geloof niet dat hij iemand verkracht heeft.”

Hij vervolgt: “En ik geloof ook niet dat Marco Borsato meisjes heeft aangerand. Dat gaat er bij mij niet in. Ik ken die jongens al 35 jaar.”

Neergesabeld

De mensen moeten niet onderschatten hoe erg Danny nu geraakt wordt, aldus Wolter. “Danny heeft een aangifte wegens verkrachting aan zijn broek. Wat denk je dat zoiets met zijn gezin en carrière doet? Ik vind het een waanzinnig lieve jongen. Ik ken hem al zó lang. En dan wordt hij zo neergesabeld. Dat hij vreemdging, dat geeft hij zelf toe.”

En hoe denkt hij nu over Ali B dan? “Daar heb ik een ander gevoel over, maar daar ga ik me niet over uitlaten. Ik ben bang dat hij echt de sjaak is in dit verhaal. Hij gaat een spannende tijd tegemoet.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen