Bas en Nicolette halen Britse pers met vervuilend verjaardagsfeestje

Bas Smit en Nicolette van Dam hebben de Britse pers gehaald met hun aanwezigheid op het decadente verjaardagsfeestje van de Britse miljardair Richard Branson. “We staan in Daily Mail!”

Nicolette van Dam, Richard Branson en Bas Smit © Instagram

De bekende influencers Bas Smit en Nicolette van Dam voeren afgelopen week mee op de zesdaagse verjaardagscruise van de Britse miljardair Richard Branson, met wie ze een goede vriendschap onderhouden. Nadat ze hun kinderen bij de oppas hadden gedropt, genoten ze van een ‘hele coole week’ in Miami, Mexico en de Bahama’s.

CO2-tokkies

Richard Branson heeft voor deze decadente, zesdaagse cruise op zijn drijvende luxeschip van heinde en verre vrienden en familie laten overvliegen. Het voedt de groeiende ergernis aan steenrijke CO2-tokkies. Zijn cruiseschip Scarlet Lady is volgens kenners immers een enorme vervuiler, hoe erg Richard de boel ook probeert te greenwashen.

Het is een typisch voorbeeld van het feit dat de rijkste 1 procent van de wereld dubbel zoveel CO2 uitstoot als de armste helft van de bevolking. Vooral transport draagt bij aan de hoge CO2-uitstoot van de rijken en dan in het bijzonder het vliegen (in privéjets). CO2-uitstoot die uiteindelijk op het bordje van de gewone burger terechtkomt.

Ergernis

Dit soort gedrag zorgt voor flink wat ergernis bij critici. “Het probleem met heel rijke mensen is niet dat ze geld hebben, het probleem is de hoeveelheid ruimte die ze als gevolg van dat geld innemen”, zegt actrice Nienke ‘s Gravemade, ook wel bekend als de Stylistoloog van de Sterren, bijvoorbeeld.

En ene Simon twittert over de cruise van Richard en zijn rijke vrienden: “Het onaanvaardbare gezicht van het kapitalisme, de grijnzende dwaas!”

Britse pers

Bas en Nicolette halen hun schouders ervoor op. Zij zijn vooral blij dat ze de Britse pers hebben gehaald. “Staan gewoon in Daily Mail 😂😂😂”, juicht hij op Instagram. Het dagblad heeft een uitvoerig verslag geschreven over het verjaardagsfeestje: ‘EXCLUSIVE: Inside Sir Richard Branson’s birthday cruise!’

Er staan ook een hoop foto’s van Bas en Nicolette bij. “Ah, leuk – de Van Dammetjes aan boord”, twittert Story-baas Guido den Aantrekker, die dat niet sarcastisch bedoelt.

Een van Guido’s volgers is minder enthousiast: “Dacht dat ik André en Monique het meest irritante showbizzkoppel vond, maar ze blijken toch te kunnen worden overtroffen 🤮. Ben die Bas en zijn knappe mokkeltje ondertussen wel een beetje zat.”

Instagram

Bas en Nicolette hebben tijdens de cruise enorm veel foto’s en filmpjes gemaakt. Op een gezamenlijk groepsfilmpje is te zien hoe Bas op een verhoginkje gaat staan zodat hij extra goed in beeld is. Pas als de camera uit zicht raakt, stapt hij daar weer af:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Als het écht moet, wie ziet u dan liever verschijnen op uw verjaardag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen