Wilfred Genee haalt uit naar Renze Klamer: ‘Meer van hetzelfde’

Wilfred Genee is niet onder de indruk van de talkshow van Renze Klamer. Hij heeft een klein stukje gezien en kwam toen onmiddellijk tot de conclusie dat het vooral weer meer van hetzelfde is.

Wilfred Genee en Renze Klamer © SBS, RTL

Eén ding is duidelijk: Renze Klamer is geen favoriet van de mannen van Vandaag Inside. Hij is in die talkshow al eens genadeloos afgefakkeld. “Hij kan he-le-maal niks!”, riep vaste gast Özcan Akyol daar. En Johan Derksen liet deze week nog weten dat hij de kersverse talkshowhost van RTL 4 heel erg gemaakt vindt.

Wilfred over Renze

Hoe kijkt Wilfred Genee er tegenaan? Hij presenteert met Vandaag Inside de meest bekeken talkshow van Nederland en heeft er dus kijk op. “Ik heb het nog niet een keer gezien. Echt nog niet een keer gezien. Ik zat een keer in een gesprek met de hockeydames van het WK, daar viel ik tien minuten in, en toen was ik blij dat ik vakantie had.”

Dan barst hij in lachen uit voor de camera van De Telegraaf. “Nee, nee, nee. Ik vind Renze een heel aardige gozer. Ik heb het programma nog niet kunnen beoordelen, dus ik weet het niet.”

Meer van hetzelfde

Maar wat vond Wilfred dan van die tien minuten die hij wél zag? “Ik merk dan wel aan mezelf dat als ik heel even zit te zappen, dat ik denk: ja, nu even niet, weet je wel. Het is redelijk zoals alle talkshows altijd gemaakt worden.”

Meer van hetzelfde dus. “Je hebt een format met een soort leest waarop alles geschoeid is. Dat lijkt wel heel erg op elkaar allemaal. We gaan acht minuten over het stikstofprobleem praten, dan twaalf minuten over het gasprobleem in Groningen, de boeren komen voorbij en dan is het weer klaar. Dat probeer ik toch te voorkomen met ons programma.”

Onderscheidend

Wilfred wil graag onderscheidend zijn. “Ik vind dat we anders zijn en dat vind ik belangrijk in een tijd als deze. Dat vind ik trouwens ook van Arjen Lubach. Die is ook anders.”

Het zal straks wel gedaan zijn met al die talkshows van inwisselbare types, denkt Wilfred. “Het schijnt nu opeens heel hot te zijn dat je allemaal live-tv moet maken en heel veel moet praten met elkaar. Dat zal over een jaar of twee, of misschien wel eerder, wel weer klaar te zijn.”

Fragment

De uitspraken van Wilfred:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen