Johan Derksen maakt gehakt van ‘opgefokte’ Renze Klamer

Johan Derksen maakt gehakt van Renze Klamer. Hij vindt de kersverse talkshowhost van RTL 4 heel erg onnatuurlijk overkomen als presentator. “Hij speelt een opgefokte rol.”

Renze Klamer en Johan Derksen © RTL, SBS

Waar de eigen mening van een talkshowhost normaal gesproken ondergeschikt is, steekt Renze Klamer die van hem niet bepaald onder stoelen of banken. Hij is volgens Story-baas Guido den Aantrekker heel erg links en heel erg woke. Op dit moment ergert Renze zich vooral aan de protesterende boeren. Hij wordt naar eigen zeggen zelfs ‘misselijk‘ van hen.

Venijnige Renze

Het stoort Johan Derksen mateloos hoe Renze zich opstelt. Hij is heel erg gemaakt, vindt de Vandaag Inside-ster. “Wat me wel gestoord heeft: die jongen die die talkshow nou doet op 4, hoe heet die jongen? Renze, ja. Ik heb niks tegen Renze, hoor. Het lijkt me ook een heel aardige jongen, maar die laat zich geweldig opnaaien door zijn redactie.”

Hij vervolgt: “Je kunt in dat programma af en toe horen en zien dat het niet Renze is zoals hij karakterologisch in elkaar zit, maar dat het een opgefokte Renze is die dan plotseling hele harde venijnige interviews probeert te houden voor de kijkcijfers. Dat kan Wilfred heel goed, maar Renze beheerst dat niet.”

‘Hij speelt een rol!’

Het staat Renze totáál niet om de vlijmscherpe interviewer te spelen, vindt Johan. “De vriendelijke Renze speelt dan plotseling een rol die hem niet ligt en dat is heel ongemakkelijk om naar te kijken.”

Johan denkt dat types als Renze het gevoel van de boeren ook niet begrijpen. “Er is een heel groot cultuurverschil tussen het platteland en de Randstad. Die mensen aan die talkshowtafels uit de Randstad hebben makkelijk praten. Die spreken er schande van, want in hun luxeappartement (…) weten ze helemaal niet wat het boerenleven inhoudt.”

Vlag ondersteboven

Renze ergert zich onder meer aan het feit dat boeren vlaggen ophangen bij snelwegen. Johan vindt dat vlaggenprotest juist logisch. “Boeren zijn mensen die keihard werken, nooit een vrije dag hebben, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in touw zijn en nooit op vakantie kunnen. Die mensen worden nu gewoon geliquideerd eigenlijk, hè?”

Die vlaggen kunnen helemaal geen kwaad, aldus Johan. “Dat vind ik nou een heel vreedzame wijze van protesteren. Ik heb geen vlag, maar anders had ik hem ook ondersteboven bij de voordeur gehangen.”

Koffie met Johan

Koffie met Johan, de online rubriek waarin Johan zijn uitspraken doet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De talkshowmaand van Renze Klamer zit er alweer bijna op. Goed bevallen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen