Thijs Römer nog niet van MeToo-kwestie af: ‘Politie is er druk mee’

Thijs Römer geniet samen met zijn vriendin Igone de Jongh van een vakantie in Thailand. Ondertussen heeft hij nog steeds een MeToo-beschuldiging aan zijn broek hangen. “De politie is er druk mee.”

Thijs Römer © RTL, Instagram

Het is nu precies tweeënhalve maand geleden dat Thijs Römer (44) flink onder vuur kwam te liggen. De 20-jarige Nena Kruizenga uit Groningen beschuldigde hem toen namelijk van grensoverschrijdend gedrag. Dat zou zes jaar geleden hebben plaatsgevonden, toen zij nog maar 14 jaar oud was.

Thijs vs Nena

Thijs reageerde vrijwel direct op de beschuldigingen. Hij dreigde met een aangifte van smaad en laster. “Dit gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver. Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster.”

Na een lange stilte plaatste Nena twee weken geleden opeens weer een berichtje op Twitter: “Wordt het niet eens tijd, Thijs Römer?”

Waarom ze dat plaatste? “Thijs had mij de afgelopen tijd geblokkeerd en sinds kort volgt hij mij ineens weer.”

‘Politie is druk’

Nena laat nu aan Story weten dat ze op 17 mei aangifte heeft gedaan bij de politie. Zij laat aan het entertainmentblad weten: “De politie is er druk mee bezig. Meer kan ik er niet over zeggen.”

Heeft Thijs zijn aangifte van smaad en laster nog doorgezet? Nena weet het niet. “Ik heb er nooit wat over gezien of gehoord.”

Story heeft het management van This Römer benaderd, maar zij wilden niets zeggen.

Tweets

De tweets die Thijs tweeënhalve maand geleden plaatste:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Thijs Römer de schijn tegen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen