Sportmaatje Rob Jetten klapt uit de school: ‘Hij doucht met koffie’

Rob Jetten laat weinig los over zijn privéleven, maar een van zijn sportmaatjes doet nu een boekje over hem open op de juicepagina van De Groene Amsterdammer. “Hij doucht met koffie!”

Rob Jetten © NPO

De 35-jarige Rob Jetten heeft het hartstikke druk als klimaatminister. Zó druk dat zijn relatie met Sjoerd van Gils begin dit jaar in alle stilte op de klippen is gelopen. Heeft Yvonne Coldeweijer dit naar buiten gebracht? De Privé misschien? Of toch de Story? Nee! De Groene Amsterdammer heeft namelijk ook spionnen, waaronder Robs sportmaatje Habin Kocer.

Weinig slaap

Rob en Habin hebben elkaar ontmoet in de sportschool en sindsdien zijn ze hele goede maatjes, al hebben ze weinig tijd voor elkaar. De klimaatminister werkt namelijk zó hard dat er nauwelijks nog een privéleven is. “Hij sport het liefste ’s ochtends om zes uur en werkt vaak tot middernacht door”, is te lezen in De Groene.

Er is in huize-Jetten niet eens genoeg tijd om te slapen, vertelt Habin. “Hij slaapt maar vijf uur per nacht en als het er drie zijn vindt hij dat ook goed.”

Douchen met koffie

Door al die stress heeft Rob nergens meer geduld voor, legt Habin uit. “Hij drinkt koffie onder de douche omdat hij het zonde vindt om ‘alleen maar koffie te drinken en verder niets’. Alles moet een functie hebben.”

Rond de tijd dat er geruchten waren over Robs mogelijke ministerschap, hoorde Habin ook amper wat van zijn goede vriend. “Zo’n keuze maakt hij helemaal alleen. Ik heb zelfs wat afstand genomen omdat ik weet: dit soort dingen wil hij alleen besluiten.”

Relatiebreuk

Volgens De Groene is Rob behoorlijk in zichzelf gekeerd. “In Jetten schuilt een tragische paradox. Hij heeft veel aandacht voor de mensen om hem heen, maar over zijn eigen binnenwereld is hij gesloten. Begin dit jaar sneuvelde Jettens relatie, iets waar hij het weinig over heeft.”

Hoe kijken de collega’s van Story daar tegenaan? “Juist de toegenomen drukte en stress in zijn huidige baan zouden een gewichtige rol hebben gespeeld bij de onverwachte breuk tussen Rob en Sjoerd, die elkaar leerden kennen binnen D66”, analyseert het entertainmentblad.

Nieuwe partner

De grote vraag is natuurlijk: is Rob weer op de markt? Zien we hem straks op Grindr? De Story: “Het is niet bekend of er een nieuwe partner in het spel zou zijn; gezien zijn overvolle agenda is die kans bij de minister in elk geval niet bijster groot.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Rob Jetten betrouwbaar overkomen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen