Op1 stapt af van man-vrouw-regel: Natasja en Nadia nieuw duo

De talkshow Op1 stapt af van de regel dat alle presentatieduo’s moeten bestaan uit één man en één vrouw. Voor het eerst komt er een geheel vrouwelijk duo: Natasja Gibbs en Nadia Moussaid.

Natasja Gibbs en Nadia Moussaid © Tom Cornelissen/Wessel de Groot

Hugo Logtenberg, Op1-presentator van het eerste uur, houdt het voor gezien. Hij stopt volgende week met de presentatie van het programma, omdat hij niet meer te veel in een keurslijf wil zitten. Zijn co-host Nadia Moussaid krijgt vanaf eind augustus een vrouwelijke co-host, namelijk Natasja Gibbs.

Vrouwelijk duo

Suzanne Kunzeler, directeur content van BNNVARA, vindt het een uitstekende keuze dat er nu een geheel vrouwelijk presentatieduo komt. “Natasja en Nadia vormen het eerste presentatie-duo bij Op1 dat bestaat uit twee vrouwen. Met beiden een mooie carrière in de journalistiek. Ik kijk ernaar uit!”

Voor de vaste kijkers van Op1 is Natasja geen onbekende, want ze presenteerde het programma ook al in de zomermaanden van 2021. Ze blijft daarnaast gewoon het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV presenteren.

Ruzie op de borrel?

Het is wel spannend hoe de kerstborrels van Op1 er nu uit gaan zien, want Natasja heeft in het verleden erg vervelende uitspraken gedaan over haar aanstaande collega Giovanca Ostiana.

Giovanca zit namelijk niet aan de Op1-tafel vanwege haar kwaliteiten, maar vanwege haar achtergrond, meent Natasja. “Het voedt de retoriek: nou zie je wel, ze kunnen het niet. Anderen van kleur met een diverse achtergrond hebben daar last van”, sneerde ze begin vorig jaar.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u twee mannen als presentatieduo van Op1 ook kunnen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen