Hugo Logtenberg vertrekt bij Op1: ‘Het format is vrij strak’

Hugo Logtenberg vertrekt als presentator van Op1. Hij is momenteel op maandagen te zien aan de zijde van Nadia Moussaid, maar in de zomer stopt hij. “De belangrijkste reden is het format.”

Hugo Logtenberg © Wessel de Groot

Als Hugo Logtenberg in de zomer afzwaait, dan heeft hij twee jaar bij het programma gezeten. Hij presenteerde eerst samen met Sophie Hilbrand en sinds haar vertrek naar de vooravond met Nadia Moussaid. “Ik doe het met veel plezier, maar ik ga er in de zomer wel mee stoppen”, vertelt hij vandaag in de Volkskrant.

Strak format

Hugo weet nog niet of hij verdergaat met televisie. “Wat ik dan ga doen, weet ik nog niet. Ik blijf gewoon werken voor NRC, ga me weer richten op reportages en onderzoeksjournalistiek, en wil in de toekomst zeker weer een boek schrijven.”

Waarom vertrekt hij bij de NPO 1-talkshow? “De belangrijkste reden dat ik stop bij Op1 is het vrij strakke format: iedere dag bespreken we drie of vier onderwerpen en daar heb ik niet altijd veel invloed op. Maar het programma staat. Er kijken dagelijks 850 duizend mensen.”

Sophie en Nadia

Het speelt niet mee dat Op1 te oppervlakkig zou zijn, aldus Hugo. “In weerwil van wat sommige mensen zeggen, hebben we bij Op1 goede, inhoudelijke uitzendingen gemaakt over de pandemie en de oorlog.”

Als hij moet kiezen, kiest hij dan voor Sophie of voor Nadia? “Ik heb de mazzel dat ik met twee vakvrouwen mocht werken. Sophie en ik hebben de begintijd van Op1 samen gedaan, toen het nog onzeker was of het programma überhaupt zou werken. En we zijn ook nog bevriend geraakt. Daarom kies ik voor haar.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen