Lieke van Lexmond klaar met RTL: ‘Ga niet wéér een pitch doen!’

Lieke van Lexmond is wel een beetje klaar met RTL. De zweverige presentatrice van The Voice Senior heeft besloten om voorlopig geen programmavoorstellen meer te doen bij Peter van der Vorst.

Peter van der Vorst en Lieke van Lexmond © RTL

Wat was ze blij met het vertrek van Linda de Mol en Wendy van Dijk bij RTL 4: Lieke van Lexmond. “Ik vind het natuurlijk fantastisch nieuws”, zei ze begin 2019 onomwonden. “Ik kan niet ontkennen dat het heerlijk is dat als je op de bank zit te kijken en je zit te popelen om mee te doen, dat het heel fijn is om de ruimte te krijgen.”

Lieke is er klaar mee

Lieke kreeg met The Voice Senior een mooie presentatieklus, maar daar is het wel zo’n beetje bij gebleven. Nu zien we haar helemaal niet meer op de tv-zender van programmabaas Peter van der Vorst. Ze heeft haar best gedaan, zegt de presentatrice in RTL Boulevard.

Ze vertelt: “Ik heb meerdere malen ideeën geopperd die ik helemaal te gek vond, die uiteindelijk niet erdoorheen kwamen op het laatste moment, dus ik heb nu helemaal geen behoefte om nu wéér een nieuwe pitch te doen.”

Op reis naar Peru

Kennelijk heeft RTL na al het gedoe rondom Astro TV wel genoeg van zweverige programmaatjes en daar is Lieke nu de dupe van. Ze is zich daarom maar volledig op haar maankalender gaan storten.

Op dit moment maakt Lieke een maanreisje door Peru. “Een prachtige reis om vooral heel veel verhalen aan te horen van mensen die daar al generatie op generatie leven met de kracht van de maan. Mensen vinden het daar heel normaal.”

Genieten

Nee, de tv kan Lieke voorlopig gestolen worden. Ze wil zich alleen nog maar richten op positieve dingen. “Ik vind het belangrijk om vooral dingen te doen die me uitdagen en die informatie deel ik heel graag met mensen die daar net zo van genieten als ik.”

Maanreisje

Het maanreisje van Lieke:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Lieke van Lexmond wordt onderschat door RTL?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen