John de Mol opgeschrikt door vliegtuigjes boven Talpa-gebouw

John de Mol is opgeschrikt door twee vliegtuigjes met een boodschap erachter. Die vlogen niet alleen rondjes boven het centrum van Amsterdam, maar ook boven het Talpa-kantoor in Hilversum.

John de Mol © NPO, E. Hart

Van Amsterdam tot Hilversum en van Bussum tot Weesp: de twee vliegtuigjes met een boodschap voor John de Mol zijn gisterenmiddag overal gespot. ‘Aachboun zoekt John de Mol’, stond er op het ene vliegtuigje. En op het andere: ‘NL tegen misbruik en geweld.’

Vliegtuigjes

Het lijkt erop dat de boodschap afkomstig is van Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Johnny de Mols ex-vriendin Shima Kaes. Zij stelt dat de miljardairszoon haar mishandeld heeft en heeft zelfs aangifte gedaan van poging tot doodslag. De familie De Mol heeft aangifte gedaan tegen zowel Karim als Shima wegens poging tot afdreiging.

De twee liggen al met al behoorlijk met elkaar overhoop en dat blijkt maar weer eens uit het laten opstijgen van deze vliegtuigjes. Het rond laten vliegen van de naam ‘John de Mol’ met daarnaast de tekst ‘Nederland tegen misbruik en geweld’ wekt natuurlijk de suggestie dat de Talpa-baas minder moeite zou hebben met misbruik en geweld.

Blijkbaar onbereikbaar

The Mic High Club Luchtvaart Podcast heeft de vliegtuigjes ook gespot. “John de Mol is blijkbaar onbereikbaar!”, analyseert de podcast. “Eén van de toestellen is een oude bekende: de knalgele PH-ZVC vloog eerder voor Wappie Air (vanaf Teuge).”

Veel mensen konden de boodschap niet goed lezen. Zo twittert Treesje: “Half uur geleden vlogen deze twee over Amsterdam. Kom helaas niet helemaal uit de tekst: ‘Aanmeldlijn zoekt John de Mol’ plus ‘NL tegen misbruik…’

Afgelegde route

De route die de vliegtuigjes hebben afgelegd:

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat er in deze zaak vliegtuigjes worden ingezet. Vorig jaar zomer werden er twee vliegtuigjes ingezet met de tekst: ‘Steun Shima Kaes en Aachboun op 21-7 tegen Johnny en John de Mol’. Shima gaf toen aan niet te weten wie die vliegtuigjes heeft ingezet:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Komt een goed imago ooit nog in zicht voor de mediafamilie De Mol?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen