Gijs Groenteman en Tim den Besten gesloopt: ‘Heel dom en elitair’

Gijs Groenteman en Tim den Besten krijgen een flinke tik op de vingers nu de eerste Zomergasten erop zit en Humberto Tan wel degelijk een interessante gast bleek. “Het is dom en elitair.”

Iris van Lunenburg en William Rutten © SBS, NPO

De aankondiging dat Humberto Tan als eerste gast zou aanschuiven in het nieuwe seizoen van Zomergasten, lokte heftige reacties uit bij NPO-prominenten Gijs Groenteman, Marcel van Roosmalen en Tim den Besten. Gijs en Marcel achtten Humberto te licht voor zo’n talkshow, Tim riep dat hij vast is uitgekozen omdat hij donker is.

Evert verbaasd

Johan Fretz was de eerste met een tegenreactie. Hij noemde de kritiek al snel ‘pedant gezwets‘. En nu de uitzending erop zit, laten ook de sterren van Shownieuws van zich horen.

Privé-baas Evert Santegoeds: “Dat vond ik ook een beetje raar hoor, die voorbarige kritiek. Het is toch een heel interessante gast die heel veel heeft meegemaakt? Prijzen gewoon en programma’s gemaakt die succesvol waren. Het is een ondernemende en inhoudelijk sterke gast.”

‘Dom en elitair’

Iris van Lunenburg, de geliefde van VPRO-presentator Pieter van der Wielen, zegt: “Het is een beetje elitair, vind ik. Hij zou niet goed genoeg zijn, terwijl ik denk: het is een van de grootste tv-presentatoren die we hebben in ons land. Hij was super eloquent en echt welbespraakt. Mooi verteld en heel open ook. De kritiek was echt veel te voorbarig wat mij betreft.”

Topfotograaf William Rutten: “Het is toch ook heel dom om te zeggen dat hij geen interessante gast is? Het is een enorm intelligente man, enorm welbespraakt. Hij weet alles. Als je iets aan hem vraagt, hij weet het. Hij heeft overal iets over gelezen of zich ingelezen.”

Humberto reageert

Humberto zelf kwam tijdens Zomergasten ook nog kort terug op de kritiek, namelijk toen het ging over of hij zich nog steeds wel eens ’te gast’ voelt in Nederland. “Nou ja, weet je. Af en toe… Neem de aankondiging van dit programma alleen al. Mensen hebben nog niet eens gezien wat we gaan laten zien en je kreeg nu al echt de kritiek. Sowieso altijd bij Zomergasten, maar…”

Presentatrice Janine Abbring: “Het was meer dan gemiddeld inderdaad, bedoel je, dat mensen dachten: waarom Humberto Tan in Zomergasten?”

Humberto: “Ja.”

Excuses

Tim den Besten heeft overigens, in tegenstelling tot Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen, excuses aangeboden voor zijn uitspraken.

“Ik wil graag sorry zeggen dat ik onlangs een beetje bot was over Zomergasten. Dat was niet collegiaal en niet netjes. Mijn borderline ging even achter het stuur zitten. Blame it on the borderline.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen