Jennifer Ewbank wil niet zeggen welke Voice-viezerik haar lastigviel

Jennifer Ewbank wil nog steeds niet zeggen welke van de Voice-viezeriken haar lastig heeft gevallen. Ze kwam gisteren na een half jaar terug op haar vervelende ervaringen bij de RTL 4-show.

Jennifer Ewbank © RTL

Het is nu dik een half jaar geleden dat Jennifer Ewbank in een Instagram-post naar buiten bracht dat ook zíj tijdens haar deelname aan The Voice of Holland ervaringen had met grensoverschrijdend gedrag. “Er zijn twee situaties geweest waarbij (zowel verbaal als fysiek) ongepast gehandeld is richting mij als vrouw tijdens mijn deelname destijds”, zei ze.

Voice-viezeriken

Jennifer is de zus van John Ewbank, die weer de tekstschrijver is van een van die Voice-viezeriken, namelijk Marco Borsato. Ze heeft echter nooit een naam willen noemen. “Ik heb de desbetreffende persoon daar toen beide keren zelf direct op aangesproken en het heeft mij niet verder achtervolgd”, zei ze destijds.

Het stoorde Jennifer wel dat ooggetuigen niets zeiden van het ongepaste gedrag: “Wel vond dit plaats in bijzijn van anderen op de werkvloer, waarvan ik het ontzettend kwalijk vind hoe er door de omgeving op werd gereageerd door erom te lachen. Blijkbaar werd zijn gedrag goedgekeurd.”

Jennifer blikt terug

Nu, een half jaar later, heeft Jennifer een interview gegeven aan RTL Boulevard omdat ze een nieuw liedje heeft gemaakt. Ze werd gisteren in het programma ook even naar de Voice-rel gevraagd. Sommige gevallen zijn zeer heftig. Eén van de Voice-viezeriken, Ali B, wordt zelfs van meerdere kanten beschuldigd van verkrachting.

Jennifer: “Ik heb natuurlijk zelf een soort van ervaring gehad, maar niet zoals dat zeg maar. Er zijn wel fysieke handelingen geweest waarbij ik direct heb gehandeld en direct heb aangegeven van: yo, wat doe je? Tot daar en niet verder. Voor mij was dat een heel erg afgesloten gevoel, maar ik wist toen het naar buiten kwam wel direct van: over die persoon zou het kunnen gaan.”

‘Heel erg heftig’

Boulevard-presentatrice Bridget Maasland vindt het heftig dat Jennifer zich destijds niet vrij heeft gevoeld om aan de bel te trekken. “Dit is wel heel erg heftig. Daar heeft ze dus niets durven doen of niets mee gedaan, omdat zij denkt dat het normaal is. Het is wel heel intens natuurlijk, want daardoor kon het natuurlijk wel allemaal gewoon doorgaan.”

Ze vervolgt: “Dat leg ik niet bij haar neer. Ik zeg dat het dus waarschijnlijk heel vaak zo is gegaan en dat we dat dus blijkbaar toch als normaal ervoeren.”

Frank Dane: “Je ziet ook hoe groot het is geweest toch? Je vraagt haar ernaar en zij heeft ook gelijk een verhaal.”

Bridget: “Heel intens.”

Naast Ali en Marco zijn ook bandleider Jeroen Rietbergen (de ex van Linda de Mol) en regisseur Martijn N. beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.

Fragment

Het interview met Jennifer:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen