Tim den Besten zegt sorry voor uitspraken over Humberto Tan

Tim den Besten biedt zijn excuses aan voor de uitspraken die hij heeft gedaan over het feit dat Humberto Tan dit jaar aanschuift als gast in Zomergasten. “Het was niet collegiaal en niet netjes.”

Humberto Tan en Tim den Besten © RTL

De bekendmaking dat Humberto Tan dit jaar een van de gasten is in Zomergasten heeft behoorlijk wat losgemaakt. Hij is bijvoorbeeld he-le-maal neergesabeld door het NPO-duo Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen. Zij vinden dat de RTL 4-presentator veel te weinig inhoud heeft om urenlang geïnterviewd te worden.

Donker persoon

VPRO-ster Tim den Besten deelt die mening. Hij sneerde dinsdag dat Humberto vast en zeker is uitgekozen met het oog op diversiteit. “Witte redactie: ‘We moeten ook een donker persoon, kennen jullie nog iemand?'”

Tim plaatste daar ook een clownsgezichtje bij: 🤡. “Al tien jaar dezelfde presentator en de inspiratie voor de gasten is nu ook op”, sneerde hij naar zowel Humberto als zijn gastvrouw Janine Abbring.

‘Het spijt me’

Van die pittige uitspraken heeft Tim nu spijt. “Ik wil graag sorry zeggen dat ik onlangs een beetje bot was over Zomergasten. Dat was niet collegiaal en niet netjes. Mijn borderline ging even achter het stuur zitten. Blame it on the borderline.”

Als achtergrondgeluid bij zijn verklaring plaatst Tim het liedje Het Spijt Me van zangeres Anita Meyer.

Bijval

Humberto heeft nog niet gereageerd op de kritiek over zijn uitnodiging voor Zomergasten. Wel kan hij her en der op bijval rekenen, bijvoorbeeld van Parool-columnist Johan Fretz.

Johan noemt het ‘pedant gezwets‘ dat Humberto niet geschikt zou zijn voor het programma. “En dan vast niet doorhebben dat dat typisch van dat white progressive Volkskrant-gelul is, wat velen van ons maar al te goed herkennen. Zak er lekker in.”

Statement

Vanochtend werd bekend dat ook Raven van Dorst dit jaar te gast is in Zomergasten. Daar is Tim wel enthousiast over:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen