‘Eva Jinek kan kritiek alleen stoppen met succesvolle terugkeer’

Eva Jinek kan de aanhoudende kritiek op haar persoon alleen maar stoppen met een glorieuze tv-comeback na de zomer, denkt televisiebobo Fons van Westerloo. “Het móet succesrijk zijn.”

Fons van Westerloo en Eva Jinek © RTL

Waar Eva Jinek bij de NPO en in haar eerste jaar bij RTL nog de gevierde talkshowpresentatrice was, zit ze nu al geruime tijd in de hoek waar de klappen vallen. Met name haar gedragingen tijdens de kaarsrel in Vandaag Inside hebben haar flinke imagoschade opgeleverd. Maar ook daarvoor was er al kritiek op haar enorm lange vakanties.

Eva’s populariteit

Fons van Westerloo, die ooit de directeur was van RTL, kijkt niet raar op van de massale kritiek op Eva. “Zodra er negatieve publiciteit rond het salaris van een BN’er naar buiten komt, weet je dat de populariteit van die tv-persoonlijkheid in zwaar weer verkeert”, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Eva verdient naar verluidt 1,2 miljoen euro per jaar, maar ben je dat wel waard als je na een paar maanden talkshow alweer afzwaait om een halfjaar in je hangmat te gaan liggen? De publieke opinie heeft zich tegen Eva gekeerd, merkt ook Fons.

Morrende kijkers

De kijkers ergeren zich daaraan, denkt Fons. “Zodra de kijker in de gaten heeft dat het talent zijn of haar forse salaris niet meer in goud voor de zender kan omzetten, begint het gemor.”

Fons wijst erop dat Eva ‘luiheid’ wordt verweten en dat de Story haar zelfs een ‘overbetaalde diva‘ heeft genoemd. “Bewondering voor een goed betaalde slimme dame slaat om in afgunst. Een trend die alleen is te stoppen met een succesrijke comeback op RTL4.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eva Jinek keert eind augustus weer terug op de buis. Wordt die comeback glorieus?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen