‘Eva Jinek gaat absoluut niet akkoord met degradatie naar SBS 6’

Eva Jinek gaat absoluut niet akkoord met een verhuizing van RTL 4 naar het veel kleinere SBS 6, mochten die stations inderdaad zusterzenders worden. Dat verwacht tv-kenner Rob Goossens.

Eva Jinek © RTL

Het zal niemand zijn ontgaan dat Eva Jinek een stuk minder zichtbaar is sinds haar lucratieve transfer van de NPO naar RTL. Weekblad Weekend vraagt zich af of ze überhaupt nog wel door wil met haar late talkshow, aangezien ze het erg lastig te combineren vindt met haar gezinsleven. Ze voelt zich namelijk schuldig om haar zoontje steeds achter te laten.

Degraderen naar SBS 6

Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, denkt dat het voor Eva goed nieuws is als de grote ‘fusie’ in tv-land doorgaat. Als SBS 6 straks ook van RTL is, dan kan Eva televisie gaan maken op het tijdstip van HLF8, tipt ze. “Dat lijkt mij beter te combineren in verband met het vroege opstaan van de kinderen.”

Een leuk idee, maar daar gaat Eva nooit mee akkoord, verwacht Rob Goossens. De tv-kenner van RTL Boulevard denkt dat Eva dat zou zien als een enorme degradatie. “Ik zou het niemand aanraden. Ik kan me ook echt niet voorstellen dat Eva Jinek het accepteert om gedegradeerd te worden naar SBS 6.”

Vroege talkshow

Een talkshow in de vooravond is eigenlijk ook een beetje overrated, vindt Rob. Hij denkt dat Hilversum daar te veel waarde aan is gaan hechten door het grote succes van De Wereld Draait Door, maar de opvolgers M en Khalid & Sophie zijn natuurlijk totaal niet succesvol gebleken.

Rob: “De vooravond als talkshowslot is natuurlijk niet zo heilig gebleken als we dachten door het succes van De Wereld Draait Door. Spelletjes doen het er vooral heel goed. En RTL 4 heeft natuurlijk een luxeprobleem omdat wij er zitten, zo is het natuurlijk ook.”

‘Renze is geslaagd’

Eva is bovendien zó vaak op vakantie dat ze niet in haar eentje een tijdslot kan vullen. Voor de late avond zijn naast Beau van Erven Dorens immers nóg twee andere presentatoren ingeschakeld: Humberto Tan en Renze Klamer. Het pijnlijke voor Eva is dat ze allemaal ongeveer evenveel kijkers scoren en daarmee heeft ze zich behoorlijk inwisselbaar gemaakt.

Ook Renze deed het de afgelopen weken prima als nieuwste aanwinst voor de late avond, vindt Rob. “Ik vind het eigenlijk wel geslaagd. Het is zo kort, je kunt niet echt grote conclusies trekken. Wat voor hem denk ik heel belangrijk was om te laten zien, is dat hij echt wel wat persoonlijkheid meebrengt.”

Monoloog

Toch is er nog wel ruimte voor verbetering bij Renze, vindt Rob. “Het is niet allemaal even geslaagd. Hij heeft in zijn eerste week bijvoorbeeld à la Arjen Lubach een monoloog over zorgfraude gehouden. Arjen Lubach doet het altijd met grafiekjes op de achtergrond en heel dynamisch. Renze deed het in zijn eentje zonder iets erbij.”

Dat moet hij volgens Rob maar niet meer doen. “Het werd er wel erg droog van.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Was Eva Jineks overstap van NPO 1 naar RTL 4 ook een degradatie?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen