Matthijs van Nieuwkerk reageert op critici als Carlo Boszhard

Matthijs van Nieuwkerk reageert op de kritiek die hij krijgt als quizmaster. Critici als Carlo Boszhard vinden hem nog niet heel sterk in die rol. “Als iets beter kan, dan kan iets beter.”

The Connection © Olivier Thijssen

De voornaamste kritiek die Matthijs van Nieuwkerk krijgt op de presentatie van de quiz The Connection, is dat hij zich verlaagt tot een wel héél inwisselbare rol. De gedachte daarachter is dat niet iedereen een programma als De Wereld Draait Door kan presenteren, maar dat iedere toevallige passant op het Media Park wél een quiz zou kunnen doen.

Zure critici

Carlo Boszhard is het daar niet mee eens, maar hij vindt dan weer dat Matthijs de rol van quizmaster nog niet helemaal in de vingers heeft. Een heel meningencircus dus en daar wordt de presentator nu naar gevraagd door een verslaggever van De Telegraaf.

De verslaggever: “Je hebt natuurlijk altijd een beetje zure mensen die dan zeggen: ‘Dit kan anders, dit kan anders’, bijvoorbeeld dat het eindantwoord al eerder genoemd is in de aflevering. Wat heb jij daarop te zeggen?”

‘Alles kan beter’

Matthijs reageert sportief op de kritiek. “Alles kan misschien beter. Ik moet je eerlijk zeggen: ik kom net terug uit Parijs, ik heb nog geen één aflevering gezien, ook niet afgemonteerd, want ik was klaar en toen moesten we Chansons gaan opnemen, dus ik weet eigenlijk nauwelijks waar dit over gaat. Maar als iets beter kan, dan kan iets beter. Waarom niet?”

Het bevalt in elk geval goed, zegt hij. “Ja, ik vind het hartstikke leuk. Ik doe natuurlijk al twintig jaar die popquiz, dat is ook een quiz en dit is wat grootser opgezet. Ik vind het een heel grappige quiz, ik vind het een slimme quiz dat alles met elkaar te maken heeft en ik doe het met heel veel plezier. Ik heb er lol in.”

Originele vraag

Hoopt hij op de Nipkowschijf voor The Connection? “Dat is een originele vraag. Ik weet niet of daar zicht op is, maar je kan hem inderdaad voor een nieuw programma weer eens krijgen. Elke keer als je zoiets krijgt heb je het blijkbaar goed gedaan, dus dan ehh… Het antwoord is ja.”

Komt er een tweede seizoen? “Ik heb werkelijk geen idee. Het lijkt me leuk. Het lijkt me leuk, ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Matthijs van Nieuwkerk beweert heel blasé dat hij The Connection nog niet heeft bekeken. Geloofwaardig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen