Carlo Boszhard kritisch over Matthijs van Nieuwkerk: ‘Dit is niet perfect’

Carlo Boszhard is kritisch over de manier waarop Matthijs van Nieuwkerk zijn nieuwe quiz The Connection presenteert. Hij heeft de perfecte timing volgens Carlo nog niet in de vingers.

Matthijs van Nieuwkerk en Carlo Boszhard © NPO, RTL

Matthijs van Nieuwkerk heeft aardig wat kritiek gekregen op zijn beslissing om The Connection te presenteren, omdat dat als groot tv-talent beneden zijn stand zou zijn. Hij zou zich daarmee inwisselbaar maken, vinden critici als Angela de Jong. Wat vindt Carlo Boszhard daar precies van?

‘Niet perfect’

Carlo zegt dat hij het format van The Connection sterk vindt, maar dat Matthijs nog wel moet groeien. “Een goede quizresentator kan een slechte quiz niet redden. Andersom wel. Niet dat Matthijs het niet goed doet, daar heeft hij te veel flair en charisma voor. Hij heeft alleen de tijd nodig om aan de perfecte timing te werken die hoort bij een quiz.”

De presentator vervolgt in zijn Televizier-column dat het presenteren van een quiz niet eenvoudig is. Hij is het dan ook niet eens met de kritiek dat het beneden Matthijs zijn stand is. “Ik lees kritiek, waarom de gelauwerde Matthijs het nodig vindt deze show te presenteren. Maar geloof me: een quiz is hogeschool presenteren.”

‘Moeilijker dan DWDD’

Moeilijker dan De Wereld Draait Door? Ja, denkt Carlo. “Veel moeilijker dan een goed gesprek aan tafel. Maar in Nederland ziet men gek genoeg een talkshow nog steeds als het ultieme. Bij een quiz moet je alles onder controle hebben. Het ritme, het gesprek, de spanning en het er laten uitzien alsof het heel makkelijk is.”

“Dat laatste lukt Matthijs steeds beter, die al lang het antwoord weet op de volgende vraag: quiz, presenteren en timing… De connectie is: niet makkelijk, maar wel leuk.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen