Georgina Verbaan krijgt steun van Patty Brard na kritiek op vliegreis

Georgina Verbaan krijgt steun van veelvlieger Patty Brard na de kritiek op haar vliegreis naar Spanje. De tv-diva vindt het belachelijk dat de actrice onder vuur ligt. “Ze heeft gewoon gelijk!”

Georgina Verbaan en Patty Brard © Twitter, SBS

BN’ers die mensen de les lezen over hun CO2-uitstoot wekken bij veel mensen ergernis op, omdat er vaak hypocrisie in het spel is. Linda de Mol wil af van goedkope citytrips terwijl ze zelf continu met haar privéjet naar Portugal vliegt, Ellie Lust wil een verbod op ‘koffiedrinken in Barcelona’ terwijl ze zelf in Zuid-Frankrijk aan de wijn zit en ga zo maar door.

‘Georgina is hypocriet!’

Ditmaal krijgt Georgina Verbaan het hypocrisieverwijt. Ze hoort bij de kring van BN’ers die graag vingerwijst, maar ook die sterren willen er wel eens tussenuit. Ze plaatste gisteren een foto waarop ze met haar boezemvriend Patrick Martens in de wachtrij staat op Schiphol en dat is tegen het zere been van zowel critici als klimaatstrijders.

Ene Daniëlle twittert: “Hypocriete Georgina Verbaan 🧐. Iedereen op de vingers tikken of schuldgevoel aanpraten als ze CO2 uitstoten. Daarom eet mevrouw geen vlees, koopt vintage, leeft zo minimalistisch mogelijk, loopt de klimaatmars en is WWF-ranger. Maar ze is ook dol op vliegen. Toppunt van hypocrisie 🤨.”

‘Ik lieg niet!’

Georgina reageert geprikkeld. “Sgat, ik ga naar de bruiloft van mijn broer. Laat me met rust.”

Als iemand opwerpt dat haar broer twee jaar geleden al getrouwd zou zijn, zegt ze: “Ik lieg niet pop.”

Het klopt volgens Georgina ook niet dat ze gek zou zijn op vliegen. “Ik haat vliegen.”

Shownieuws-deskundige Bart Ettekoven snapt ergens wel waar de kritiek vandaan komt, ook al gaat ze slechts naar de verjaardag van haar broer. “Er is heel veel kritiek op, omdat zij toch wel voorvechtster is van een beter klimaat en gezond leven.”

Patty in de bres

Patty Brard, die vaker op het vliegtuig naar Ibiza zit dan een gemiddelde student in de trein, springt in de bres voor Georgina. “Maar dan zou je dus nooit meer met een vliegtuig mogen, kom op!”

Bart: “Iedereen zat meteen weer in de pen, van: ‘Wat ben je hypocriet!’”

Patty: “Ze heeft gelijk.”

Bart: “Ze heeft ook hartstikke gelijk.”

In de knoei

Zelf gaat Patty later deze week weer naar Ibiza, maar niet vanaf Schiphol. “Sterker nog: ik kon niet eens vanaf Schiphol naar Ibiza. Dat moest via Rotterdam.”

Heel erg vervelend, vindt Patty. “Het is een luxeprobleem, maar ik moet om vier uur ’s nachts met de auto naar Rotterdam met die honden en dan vanaf daar…”

Twitter

Het Twitter-opstootje over de vliegende Georgina:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Patty Brard steunt Georgina Verbaan. Waarom?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen