Multimiljonair Linda de Mol fel tegen vliegreizen voor 39 euro

Er is er weer één: een steenrijke BN’er die klaagt over goedkope vliegreizen, omdat ze slecht zijn voor het milieu. Ditmaal is Linda de Mol aan de beurt, die zelf om de haverklap naar Portugal vliegt.

Linda de Mol © Shownieuws

Vliegreizen waren in het verleden vooral voorbehouden aan de rijkere medemens, maar door de decennia heen is het steeds goedkoper geworden. Ook de modale medemens hoeft tegenwoordig niet meer krom te liggen om naar het zonnige zuiden te vliegen. Maar steeds meer steenrijke BN’ers komen daartegen in verzet.

Stedentrips voor 39 euro

Ook Linda de Mol laat nu van zich horen. Zij vindt ‘stedentrips voor 39 euro’ helemaal niet meer kunnen, schrijft ze in haar column in de LINDA. Een merkwaardige uitspraak van iemand die continu in haar benzineslurpende Porsche naar Schiphol rijdt om in een privéjet naar haar vakantievilla in Portugal te vliegen.

Linda is eigenlijk gewoon een beetje de Shell onder de bekende Nederlanders, maar toch spreekt ze zich nu uit tegen goedkope vliegreizen. Die kloppen volgens haar namelijk voor geen meter. Tijd voor een vliegtaks dus, zodat Linda lekker rustig van de Portugese zon kan genieten, terwijl het gewone volk thuis op de bank naar Miljoenenjacht moet kijken.

Not done

De tijden zijn nou eenmaal veranderd, zegt Linda vanuit haar kasteel in Crailo (met energielabel F). “Ik ben opgegroeid in een tijd waarin zonder schaamte elke avond een stukje vlees bij de aardappels werd geserveerd en vol trots werd verteld over de eerste vakantie met het vliegtuig, want daar was hard voor gewerkt.”

“En zo kan ik nog veel meer dingen opnoemen die in mijn jeugd volstrekt normaal waren en nu door een (gelukkig) groeiende groep mensen gezien worden als (…) not done.”

Witte Linda

De SBS 6-ster verlangt naar eigen zeggen niet meer terug naar de tijd van toen. “Verlang ik terug naar de tijd van toen? Naar de tijd waarin dat allemaal maar gezegd kon worden, mocht en normaal gevonden werd? Nee, absoluut niet. Times are changing.”

“Ik vind het goed dat we toegeven dat (…) het milieu kapotgaat aan onze welvaart en ik hartstikke white priviliged ben. Voortschrijdend inzicht, je hoort het zo veel tegenwoordig, maar ik ben blij dat ik het heb.”

Vastgeroeste patronen

Ze vervolgt: “Blij dat ik nog niet zo vastgeroest in patronen zit dat ik niet zie of wil zien dat zo veel destijds niet klopte en zo veel nog steeds niet klopt. Voortschrijdend inzicht wat betreft Zwarte Piet, de mal waarin jongetjes en meisjes geperst worden, kiloknallers, stedentrips voor 39 euro, discriminatie…”

Misschien kan Linda eerst bij zichzelf beginnen. Als ze haar Porsche en haar privéjet een maand lang laat staan, dan biedt dat voldoende compensatie om Mien uit Assen de komende tien jaar lekker naar de Costa del Sol te laten vliegen. Tingelingeling.

Ouderwets duur

Andere BN’ers die zich hebben verzet tegen ‘stedentrips voor 39 euro’ zijn onder meer Angela Groothuizen, Claudia de Breij en Waldemar Torenstra.

Angela wil dat vliegen weer ouderwets duur wordt, Claudia wil dat er een vliegmaximum van één vlucht per jaar komt en Waldemar wil dat mensen weer zouden moeten sparen om te kunnen vliegen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Miljonairs als Linda de Mol zullen geen seconde minder vliegen als er een vliegtaks wordt ingevoerd, maar de gewone man en vrouw wél. Prima of oneerlijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen