Caroline van der Plas vindt kritiek op SBS 6 absoluut niet terecht

Caroline van der Plas vindt de kritiek die SBS 6 heeft gekregen op BN’ers in het Ziekenhuis onterecht. De politica en de andere deelnemers kregen vele duizenden euro’s voor hun deelname.

Caroline van der Plas © William Rutten

Marcel van Roosmalen is een van de BN’ers die de uitnodiging om mee te doen aan BN’ers in het Ziekenhuis heeft geweigerd. Wel weet hij daardoor welke vergoedingen daarmee gemoeid gaan en dat heeft hij naar buiten gebracht. Caroline van der Plas maakte vervolgens direct bekend dat ze haar gage sowieso al aan het goede doel zou storten.

Riante vergoeding

Het is jammer dat mensen er gelijk van uitgaan dat het haar om het geld te doen is, zegt Caroline in gesprek met de Weekend. “Ook een aanname: ‘O, dat doet ze voor het geld.’ Nee, totaal niet. Als ze me geen gage hadden gegeven, had ik het ook gedaan. In eerste instantie wilde ik geen gage, want ik word al betaald door de burger.”

Caroline hoeft geen extra geld. “Ik heb een goed salaris als Kamerlid. Maar ik kreeg wel een gage, zo gaat dat bij dat programma. Toen zei ik: ‘Dan wil ik graag dat dat gaat naar de stichting Support Casper, die strijdt tegen alvleesklierkanker.’ Dat doe ik met alle programma’s die een vergoeding geven om mee te doen.”

Caroline steunt SBS 6

Wat heeft Caroline er precies voor gekregen? “Marcel van Roosmalen (…) zei dat hij 2.500 euro per dagdeel aangeboden had gekregen. Ik heb twaalf dagdelen gedaan, maar ga mijn totaalbedrag niet noemen. Dat is aan het programma. Maar het was een aanzienlijk bedrag.”

Gaat het niet een beetje ver dat BN’ers voor een dagdeel meelopen in het ziekenhuis 2.500 euro pakken, terwijl dat voor sommige verplegers nog niet eens een maandsalaris is? Nee, vindt Caroline. Ze vindt de kritiek op SBS 6 niet terecht. “Het is een commerciële zender, die gaat over z’n eigen potjes. Het is geen belastinggeld.”

Wantrouwend

Caroline wordt er een beetje moe van. “Ik vind die discussie op zich wel begrijpelijk, alleen: mensen zijn zó wantrouwend. Dit is een heel positief programma, de mensen in het ziekenhuis hebben allemaal vooraf een gesprekje gehad of ze het wilden en wie dat niet wilde is niet in beeld gekomen.”

Ze besluit: “Het zou wel leuk zijn als mensen zich iets meer zouden verdiepen in hoe het allemaal precies in z’n werk gaat voordat ze oordelen.”

Fragment

BN’ers in het Ziekenhuis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

SBS 6 betaalt BN'ers 2.500 euro per dagdeel om stage te lopen in een ziekenhuis. Van de pot gerukt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen