Caroline van der Plas reageert op ophef: ‘SBS 6-gage naar goed doel’

Caroline van der Plas reageert op de ontstane ophef over het riante salaris dat zij en de andere drie ‘sterren’ krijgen voor hun deelname aan BN’ers in het Ziekenhuis. “Ik incasseer het niet.”

Caroline van der Plas © William Rutten

De BN’ers die meedoen aan het programma BN’ers in het Ziekenhuis op SBS 6, dat is bedoeld om het harde werk van de zorghelden te belichten, krijgen er flink voor betaald. De producent legt volgens Marcel van Roosmalen een startbod neer van 2.500 euro, en volgens Emma Wortelboer kun je op zo’n moment een tegenbod doen van 10.000 euro.

Boze reacties

Stel dat de BN’er en de producent ergens in het midden uitkomen – laat zeggen 7.000 euro – dan is dat wel héél lucratief voor drie dagdelen (!) werk. Er stromen alleen al op de reactiepagina van RTL Boulevard honderden boze reacties binnen van mensen. Zij vinden dit niet in verhouding staan met de salarissen van échte zorgmedewerkers.

Zo zegt Sharon verbolgen: “2500 euro voor drie dagdelen? Daar werkt een gediplomeerd verpleegkundige met vele jaren ervaring, een hele maand fulltime voor, in diensten en op feestdagen! Met verantwoording voor mensen levens! Groetjes een verpleegkundige!”

Dikke bonus

Het is volgens Shirley überhaupt ongepast om de BN’ers te betalen. “Ik vind dat ze blij mogen zijn om te zien hoe het op een afdeling eraan toe gaat, dat ze mogen meelopen en de verpleging tijd voor ze maakt. Beetje gekkenwerk om daar ook nog eens een dikke bonus voor te krijgen! Schandalige actie van jullie vier 🤬.”

En Juan: “Belachelijk gewoon, dat is een maandbedrag voor een echte zorgmedewerker. Of vaak ook nog lager. BN’ers hoeven maar paar uurtjes te filmen en weg zijn ze. Hoppa: het geld is binnen. Ik zal zeggen: doneer het geld naar de echte zorghelden.”

Caroline reageert

Caroline van der Plas, één van de vier BN’ers die meedoet, reageert op de ontstane ophef. Ze benadrukt dat het geld niet op haar eigen bankrekening terechtkomt.

De politica zegt: “Ik heb mijn ‘gage’ niet geïncasseerd, maar dit wordt op mijn verzoek gestort op supportcasper.nl van Casper van Eijck voor zijn strijd tegen alvleesklierkanker. Dat doe ik met al mijn eventuele vergoedingen.”

Wat doet de rest?

Het is nog niet duidelijk wat de overige drie deelnemende BN’ers doen. Natasja Froger zal het geld vast aan een goed doel doneren, van Phillipe Geubels is het onduidelijk en Rachel Hazes doet alles voor een rinkelende portemonnee.

Rachel wilde vandaag zelfs haar bloedeigen dochter Roxeanne Hazes de rechtszaal in trekken, omdat ze in 2016 – tijdens haar inzinking – voor zo’n 10.000 euro bedrogen zou zijn. Niet door Roxeanne, maar ze moest van Rachel wel komen getuigen. Ze besloot niet op te dagen, om haar moeder tegen zichzelf in bescherming te nemen.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Rachel Hazes haar tv-gage ook doneert aan het goede doel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen