Ronald Molendijk leest geen AD meer vanwege Angela de Jong

Ronald Molendijk heeft jaren geleden besloten om het AD niet meer te lezen uit protest tegen de kritische columns van Angela de Jong. “Omdat ze mij altijd afzeikt”, aldus de Erland-bestie.

Ronald Molendijk en Angela de Jong © SBS

Het is ongelooflijk hoe schrijnend het tekort aan incasseringsvermogen is in Hilversum. Ronald Molendijk maakt het nu helemáál bont: die leest uit principe het AD niet meer omdat Angela de Jong een paar keer kritisch over hem is geweest. “Deze Angela de Jong is de reden dat ik het AD niet meer lees, omdat Angela de Jong mij altijd afzeikt.”

Ronald boos

Altijd? Wanneer was Ronald in vredesnaam voor het laatst relevant genoeg om de column van Angela te halen? Volgens de Shownieuws-deskundige zelf gebeurt het om de haverklap. “Op een gegeven moment ben je ook wel klaar met over jezelf lezen dat het allemaal kut is wat je doet”, jammert hij in de showrubriek op SBS 6.

Vindt hij net als Gordon dat Angela moet worden teruggefloten door de hoofdredacteur van het AD? Nee, dat gaat Ronald weer te ver. “Ik vind het prima en we wonen in Nederland, dus ik verdedig het van harte: doe wat je moet doen.”

‘Niet objectief!’

Wel vindt hij dat Angela objectiviteit ontbeert. “Als je tv-recensent bent, vind ik wel twee dingen opvallend: je bent zelf héél vaak op televisie en als je op een gegeven moment ergens onderdeel van uitmaakt, vind ik het vrij lastig om er nog objectief van de buitenkant naar toe te kijken.”

Hij vervolgt: “Ik mis in zo’n stuk (over Gordon, red.) ook de recensie. Ik heb het niet gelezen, maar ik luister mee.”

Ah, niet de recensie lezen, maar er wel een oordeel over vellen. Wat een deskundigheid toch aan die Shownieuws-desk.

Bart is het eens

Weekend-baas Bart Ettekoven twijfelt ook over Angela’s objectiviteit: “Het is heel lastig voor haar om nog een objectieve recensie te schrijven over een Jinek of over een VI op het moment dat je er zelf ook zit.”

Topfotograaf William Rutten resoluut: “Dat doet ze wel.”

Een beetje gênant is deze opmerking natuurlijk wel uit de mond van Bart. Die is samen met de bobo’s van de twee andere grote roddelbladen onder contract gezet bij Talpa om Linda, John en Johnny uit de wind te houden. Nee, dat is lekker objectief.

Instagram

Ronald staat in de zon:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Ronald Molendijk goed teken kritiek kan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen