‘Slachtoffer’ Johnny de Mol doet verhaal in curieuze schandaalvideo

De vrouw die zegt dat Johnny de Mol haar heeft gedrogeerd en misbruikt doet haar verhaal in een merkwaardige schandaalvideo van de Stichting Music#MeToo. “Ik werd opeens naakt wakker.”

Johnny de Mol © YouTube, SBS 6

Johnny de Mol stopte twee weken geleden plotseling met de presentatie van zijn talkshow HLF8, nadat zijn advocaat Peter Plasman door de Stichting Music#MeToo was benaderd met vragen over vermeend misbruik. Een vrouw die zich bij de stichting heeft gemeld zegt dat de presentator haar heeft gedrogeerd en seksueel misbruikt.

‘Slachtoffer’ spreekt

Hoewel deze beschuldiging anoniem is, zag Johnny zich genoodzaakt om per direct zijn tv-werk stil te leggen. Zijn werk als talkshowhost werd immers reeds bemoeilijkt door de uitgelekte aangifte die zijn ex-verloofde Shima Kaes tegen hem heeft gedaan. Zij beschuldigt Johnny van zware mishandeling en poging tot doodslag.

Het ’tweede’ slachtoffer van Johnny doet nu haar verhaal in de schandaalvideo, die onlangs werd aangekondigd door de Stichting Music#MeToo. Ze wordt onherkenbaar in beeld gebracht en haar tekst wordt ingesproken door een actrice. “Onze stichting beschikt, via een politiebron, over het dossier van het slachtoffer van vermeend seksueel misbruik”, staat erbij.

Naakt op bed

Wat is het verhaal van deze vrouw? “Ik ben seksueel misbruikt door Johnny de Mol. Ik ontmoette Johnny op een feestje en hij trakteerde me op een drankje. Vlak daarna begon ik me eigenlijk niet zo lekker te voelen en begon ik een beetje te wankelen en verloor ik mijn evenwicht. Hij ving mij op. Voor ik het wist werd ik wakker met hem op een bed, naakt.”

En toen? “Ik begreep er eigenlijk helemaal niets van, want het ene moment was ik een drankje aan het doen en het volgende moment lig ik naast Johnny de Mol in een hotelkamer, naakt op bed. Toen ik weg wilde gaan en mijn spullen pakte, stormde hij eigenlijk op mij af en zei hij dat ik dat beter niet kon doen, omdat ik gisterenavond de weg kwijt was.”

GHB

Ze vermoedt te zijn gedrogeerd. “Ik geloofde hem niet, want ik word nooit zo dronken na één drankje dat ik mijn evenwicht verlies of niet meer weet hoe ik ergens ben gekomen. Ik ben hiermee naar de politie gegaan en de politie gaf aan dat er waarschijnlijk GHB in mijn drinken is gedaan en dat dat de reden is dat ik dus een stuk van de avond mis.”

Karim Aachboun, juridisch adviseur van zowel Shima Kaes als de stichting, stelt dat het slachtoffer van vermeend seksueel misbruik al bij de politie bekend was, ruim vóórdat Shima Kaes aangifte tegen Johnny de Mol heeft gedaan. Haar melding maakt nu onderdeel uit van de aangifte die Shima heeft gedaan, zegt hij.

Shima komt overigens ook nog kort voorbij in de documentaire. Er worden twee foto’s getoond die zouden zijn genomen na vermeend geweld door Johnny.

Curieuze video

Het is nog maar de vraag of deze schandaalvideo van Stichting Music#MeToo de zaak tegen Johnny wel goed doet, want het is een nogal merkwaardig geheel. Het lijkt erop dat de stichting een beeld wil creëren van een mediawereld waarin misbruik massaal onder de pet wordt gehouden door tv-prominenten.

Zo worden er ook dwarsverbanden gelegd naar Johan Derksen, Linda de Mol en Chantal Janzen. Linda zou al in 2019 hebben geweten van misbruik van jonge meisjes en Chantal zou hypocriet zijn, omdat ze al in 2020 op de hoogte zou zijn geweest van vermeend misbruik in de tv-wereld. Het is een aaneenrijging van verdachtmakingen.

‘Het ruikt een beetje’

De video voelt op een zeker moment zelfs wat absurd aan als er onherkenbaar een ‘spion uit het spionnenleger van Yvonne’ in beeld verschijnt. Zij wordt gespeeld door een actrice.

Er is in de video ook uitgebreid aandacht voor de grote spin in het web: Karim Aachboun. Hij is niet bepaald onomstreden. “Ik moet jullie op persoonlijke titel maar even zeggen dat ik nog nooit zo’n querulant, intrigant en lachwekkend figuur heb gezien”, zei wijlen Peter R. de Vries anderhalf jaar geleden nog.

Aan het eind van de video wordt er gevraagd om donaties.

Schaakspel

Al met al zorgt het nevelige schaakspel tegen de Mol-familie ook voor enige scepsis. “Ik weet niet of Johnny zo schuldig is. Het ruikt wel een beetje”, twitterde mediaondernemer Erik de Vlieger onlangs.

Peter Plasman heeft reeds aangekondigd stappen te nemen tegen de stichting als de video ‘in welk opzicht dan ook onrechtmatig is’ ten aanzien van de Mol-familie. Zijn brief aan de stichting is uitgelekt via juicekanaal Reality FBI.

Schandaalvideo

De schandaalvideo van de Stichting Music#MeToo:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat deze schandaalvideo goed of slecht is voor de MeToo-beweging?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen