André van Duin deelt opvallende mening over omstreden Meilandjes

André van Duin is een van de weinige BN’ers die vrijwel bij niemand boze reacties oproept. Hoewel hijzelf totaal niet omstreden is, bekent de presentator wél fan te zijn van de controversiële Meilandjes.

Erica Meiland en André van Duin © RTL 4, Omroep MAX

BN’ers die hun imago willen beschermen weten vaak niet hoe snel ze weg moeten rennen bij bevriende collega’s die in opspraak raken. Toen Martien, Erica en Maxime Meiland in opspraak raakten vanwege hun opvattingen over de islam, was het ineens niet meer hip om met hen gezien te worden.

André is Meiland-fan

Presentator Robbert Rodenburg deed bijvoorbeeld ineens net alsof hij helemaal nooit bevriend was met Maxime, terwijl hij juist een innige band met haar had. Sterker nog: de Meilandjes hebben hun Talpa-miljoenen aan hem te danken. Waarom hij zich tijdens de islamrel toch van hen distantieerde? Angst om óók als fout gezien te worden.

Als er iemand veel te verliezen heeft, dan is het André van Duin wel met zijn onberispelijke imago. Toch komt hij er graag voor uit dat hij ondanks de islamrel nog steeds een grote fan is van de Meilandjes. “Ja, zeker! Ik heb alle afleveringen van Chateau Meiland gevolgd. Ik vind dat heel erg leuk”, zegt hij in de nieuwste Weekend.

Wegzakken in flauwekul

Vooral in de periode na het overlijden van zijn man heeft André veel aan de Meilandjes en hun tv-soap op SBS 6 gehad. “In mijn verdrietige periode, na het overlijden van mijn man Martin, heeft de serie me er wel regelmatig doorheen gesleept. Ik kon even wegzakken in de flauwekul en onzin die zij maken, dat was even wat anders.”

De Meilandjes hebben om die reden een speciaal plekje in André’s hart gekregen. “Het heeft me zeker kracht gegeven, en een lach op mijn gezicht.”

Ook fan van Carlo

Iemand anders waar André graag naar kijkt, is Carlo Boszhard. “Met De TV Kantine en programma’s als Married At First Sight. Hij doet al heel lang heel veel, op verschillende fronten, ik denk vaak: knap, leuk gedaan. Het één is leuker dan het ander, maar je kunt van iedereen wel wat leren.”

Tot slot noemt hij Beau van Erven Dorens en Matthijs van Nieuwkerk als zijn favoriete presentatoren. “Je kunt het wel goed doen, maar daarnaast een vervelend mens zijn. Dat zijn die twee helemaal niet. Althans niet zoals ik ze meemaak, ik vind het heel prettige en aardige mensen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat de Meilandjes een fusie tussen RTL en Talpa zouden overleven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen