Marc-Marie Huijbregts fileert Özcan Akyol: ‘Slijmbal met dode ogen!’

Marc-Marie Huijbregts reageert op nietsontziende wijze op de uitspraken van Özcan Akyol. De cabaretier vindt de tv-persoonlijkheid een hypocriete slijmbal. “En hij heeft ook dode ogen!”

Marc-Marie Huijbregts en Özcan Akyol © RTL, SBS

Het is flink hommeles tussen Marc-Marie Huijbregts en Özcan Akyol. De cabaretier riep een paar weken geleden dat Özcan zich in het verleden bij het Boekenbal ‘heel onaardig‘ heeft gedragen. Dat laat Özcan niet zomaar over zich gezegd worden en afgelopen dinsdag deed hij dan ook volop mee aan de VI-afslachting van de cabaretier.

Marc-Marie vs Özcan

Marc-Marie reageert nu weer op alle onaardige uitspraken die Özcan heeft gedaan. “Deze week was ik ineens onderwerp bij VI aan tafel”, vertelt hij in zijn podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets. “Ik moet het even oplezen hoor, want ik zeg altijd Eus en ik weet eigenlijk niet hoe die echt heet, of hoe hij nog meer heet. Oh, hij heet Özcan Akyol.”

Over die naam wil de komediant verder geen grappen maken. “Je maakt verder geen grappen met die naam, vind ik. Dat doen we bij Ronald Molenpaard wel, maar op een of andere manier met Özcan denk ik: het is allemaal al zo moeilijk qua naam”, zegt hij. Daarom noemt Özcan zichzelf ook Eus. “Hij heeft ingezien dat het ingewikkeld is.”

‘Heel ontroerend’

Marc-Marie begrijpt niet waar Özcan zich zo druk om maakt. “Schijnbaar heeft hij heel erg dat ik heel onaardig ben geloof ik enzo. (…) Ik heb het eerlijk gezegd niet gezien, omdat ik dat programma nooit zie. (…) Ik vind het ook wel ontroerend en iets schattigs hebben dat hij zo aan het pruttelen is en dat hij het daar dan heel moeilijk mee heeft.”

Wat vindt Marc-Marie van de kritiek dat hij te vaak bij Beau zit? “Het ging erover dat mensen dan zo heel veel te gast zijn en dat ik overal ben, terwijl – laten we heel eerlijk zijn… Ja, ik wou er eigenlijk verder niet zoveel over zeggen, omdat ik denk… Maar goed, Eus zit zelf echt óveral.”

Dode ogen

De kritiek van Özcan is dan ook erg hypocriet, vindt Marc-Marie. “Die komt gewoon met de trein en die hoeft vooraf niet te weten waar hij naartoe gaat, maar hij kómt gewoon als hij een klein rekeningetje mag schrijven, snap je? Voor 1.250 heb je gewoon Eus in je programma. Die zit bij HLF8, bij VI, bij Sophie & Khalid, bij Jinek, bij Beau.”

Het is ongelooflijk, vindt de cabaretier. “Hij zit gewoon overal. Dat is heel schattig, want dan zit hij zo te praten met die dode ogen… Dat heeft wel iets, maar ik denk… Ja, hij heeft altijd van die dode ogen.”

Co-host Aaf Brandt Corstius: “Ja, dat is waar, ja. Zijn ogen, daar kun je niet aan aflezen wat daar gaande is van binnen zeg maar.”

Marc-Marie: “Nee, ik denk ook dat er niet zoveel gaande is.”

Raar beeld

Marc-Marie ontkent dat hij ooit bij DWDD boos op Özcan is afgestapt. “Eus heeft echt zo’n raar beeld van hoe dingen zijn gegaan. Hij herinnert zich allemaal dingen van het Boekenbal dat ik daarna kwaad tegen hem ben geweest. Ik ben nog nóóit ergens kwaad om geworden om zoiets. (…) Ik ken mezelf echt wel, dat maakt me helemaal niets uit.”

Tegenwoordig komen ze elkaar wel eens tegen bij Jinek of Beau. “Ik zie hem altijd met Angela de Jong, want daar zat hij dan vaak mee bij Jinek. Ik zit zelf alleen bij Eva of bij Beau. Dat vind ik alle twee mensen van wie ik het leuk vind om hen aan het lachen te maken en waar ik iets mee heb. (…) Verder zit ik nergens… Jij mag zéker niet zeuren als je hem bent.”

Slijmballetje

Al met al gaat Marc-Marie dus flink los op Özcan. “Ik wilde dit eigenlijk allemaal niet doen. Ik wil gewoon eigenlijk zeggen: hartstikke leuk en ontroerend, ik vind je geweldig en ook leuk hoe hij altijd in Enschede blijft wonen of waar hij woont. Nu wordt het toch een soort rant tegen (kijkt naam af van zijn blaadje, red.) Özcan en dat was niet de bedoeling.”

Toch is het wel een rant geworden. Waarom? “Onrechtvaardigheid kan ik niet zo goed tegen. En als je hem zelf ziet, als ik hem zelf tegenkom, dan is hij altijd slijmballetje tingelingeling. Ehhhhwwhw, zit hij altijd zo, snap je?”

Podcast

De podcast Marc-Marie en Aaf Vinden Iets:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc-Marie Huijbregts en Özcan Akyol behoren tot de smaakmakers van Beau en Jinek. Wie ziet u het liefst?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen