Johnny de Mol geruisloos uit zicht verdwenen: ‘Talpa bespeelt media’

Johnny de Mol is vrijwel geruisloos uit het zicht verdwenen. Door de rel rond Vandaag Inside heeft eigenlijk niemand het meer over zijn abrupte tv-afscheid gehad. “Is hier opzet in het spel?”

Johnny de Mol en Johan Derksen © HLF8

Op de dag voor Koningsdag gebeurden er twee opzienbarende dingen bij SBS 6: Johnny de Mol kondigde zijn abrupte tv-afscheid aan vanwege een misbruikbeschuldiging aan zijn adres en Johan Derksen vertelde even later zijn beruchte kaarsverhaal. Johan wilde met dit verhaal aangeven dat iedereen wel eens ‘jeugdzonden’ begaat, net zoals Johnny.

Talpa-complot

Aangezien er extreem veel ophef is ontstaan over Johans uitspraken, heeft vrijwel niemand het meer over Johnny’s merkwaardige tv-exit gehad. En het zou dichter Ellen Deckwitz niets verbazen als er opzet in het spel is, zei ze vanochtend in het programma De Nieuws BV op NPO Radio 1.

Ellen vindt de timing opvallend. “Nou, nu geloof ik niet zo snel in complotten, maar de rel rond Johan Derksen kwam Johnny de Mol en dus ook zijn vader John wel erg goed uit. Het waren twee vliegen in één klap: het leidde af van de aangifte tegen junior en zorgde dat de kijkcijfers van senior de lucht in schoten.”

Geen toeval

Het vermeende slachtoffer van seksueel misbruik door Johnny deed vorige week haar verhaal in een filmpje op YouTube. “En even later kwam ‘opeens’ het bericht naar buiten dat Vandaag Inside misschien weer zou terugkeren op de buis”, zegt Ellen. “En ja hoor, iedereen dook daarop, waardoor niemand het nog over het misbruikschandaal van Johnny had.”

Dit kan geen toeval zijn, aldus Ellen. “Natuurlijk kun je nooit hard maken dat hier sprake is van opzet, maar er is hier een patroon. (…) Wat er ook achter steekt en of het opzet is of niet: het werkt in ieder geval. Het gaat er mij niet om wie wat doet, maar wie ervan profiteert.”

Bliksemafleiders

Wat is er volgens Ellen aan de hand? “Johan Derksen en Vandaag Inside fungeren al dan niet bewust door de Mollen als bliksemafleiders. Daardoor zijn Vandaag Inside en Johan Derksen in zekere zin ook slachtoffers. Niet, zoals ze zelf misschien denken, van het zogenaamde doorgeslagen wokedenken, maar gewoon van de familie De Mol.”

“Koning John trekt zoals vanouds aan het langste eind. Weer verdwijnt dankzij Vandaag Inside een schandaal rond zijn zoontje naar de achtergrond. Weer wordt de kroonprins van het imperium een storm bespaard. Weer wordt er flink verdiend. Ondertussen verdwijnen de échte slachtoffers als vanouds naar de achtergrond.”

Fragment

De uitspraken van Ellen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat John de Mol de VI-rel zo lang heeft laten doorsudderen om zijn zoon te beschermen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen