Johan Derksen wacht torenhoge kijkcijfers: ‘Maar Talpa weigert taart’

Het ziet ernaar uit dat Johan Derksen vanavond héél veel kijkers gaat scoren met de doorstart van Vandaag Inside, maar volgens voormalig SBS 6-baas Tina Nijkamp hoeft hij niet op taart te rekenen.

Johan Derksen en Tina Nijkamp © SBS, NPO

Vanavond is het weer zo ver: na een wekenlange afwezigheid vanwege de kaarsrel, keert Johan Derksen weer terug op televisie. Het zal niemand verbazen als de kijkcijfers van Vandaag Inside vanavond torenhoog zijn. Het programma wás al de meest bekeken talkshow van Nederland en daar komen nu ongetwijfeld hordes nieuwsgierige kijkers bij.

Torenhoge kijkcijfers

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, rekent op torenhoge kijkcijfers voor de doorstart van Vandaag Inside. “Ondanks het mooie weer denk ik recordcijfers: 1.665.000 kijkers”, gokt ze na een blik op haar glazen bol.

Eigenlijk verdienen de mannen van VI dan taart. “Achter de schermen bij tv wordt een kijkcijfersucces ALTIJD met taart gevierd. En dan met de naam van het programma op de taart. Al jaren, bij elke zender en omroep altijd een slagroomtaart.”

Geen taart

Er was de afgelopen weken zóveel wrijving tussen het VI-trio en de Talpa-top dat er ditmaal waarschijnlijk geen taart in zit, verwacht Tina. “Dit keer geen taart, maar de komende uitzendingen wel kijkcijfers waar SBS 6 de afgelopen weken alleen maar van kon dromen. Die slagroomtaart met logo komt volgend seizoen wel weer een keer.”

Dan moet er natuurlijk wel een volgend seizoen komen. Volgens het AD wordt het huidige seizoen in elk geval met twee weken verlengd. Eigenlijk zou de serie eindigen op 3 juni, maar dat wordt dan dus 17 juni. Talpa-bobo Marco Louwerens laat aan Shownieuws weten dat dit wel het plan is, maar dat het nu nog niet duidelijk is of dat lukt.

‘Nog niet klaar’

Wilfred Genee heeft in elk geval zin om door te gaan, vertelt hij aan BNR. “Jawel, absoluut. Ik had zelf het gevoel dat het nog niet klaar was. Het was een soort achtbaan de afgelopen weken met alles wat er weer gebeurde voor en achter de schermen.”

Het was een behoorlijk circus. “Ik kan je uit eerste hand vertellen: zelfs ik kon het niet meer volgen op een gegeven moment. Wat dat betreft was het op een gegeven moment wel heel ondoorzichtig geworden.”

Vandaag Inside

Vandaag Inside, met als gasten Heleen van Royen en Roxane Knetemann, is om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft SBS 6 überhaupt karakter zonder Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen