Jan Uriot: ‘Ik mocht ook niet zomaar tegen Linda de Mol praten’

Privé-sterjournalist Jan Uriot kijkt niet raar op van het gerucht dat de koffermeisjes uit Miljoenenjacht niet tegen Linda de Mol mogen praten. Zelf mocht hij dat jaren geleden namelijk ook niet.

Jan Uriot en Linda de Mol © Telegraaf, RTL

Linda de Mol lijkt iets meer sterallures te hebben dan ze altijd doet voorkomen. Op televisie acteert ze graag dat ze zo lekker gewoon gebleven is, maar achter de schermen zou het er heel anders aan toegaan. Zo beweert een acteur dat hij ontslagen is na een selfie met Linda en stellen de koffermeisjes uit Miljoenenjacht dat ze niet tegen haar mogen praten.

Toestand

De manager van Linda, de strenge Xenia Kasper, ontkent het allemaal, maar Privé-sterjournalist Jan Uriot kijkt niet zo raar op van de geruchten. Hij heeft een keer meegemaakt dat Xenia als een soort Duitse herdershond op hem af kwam rennen, omdat hij het in zijn hoofd haalde om haar zomaar aan te spreken.

Jan weet het nog goed. “In 2008 werd de eerste l’HOMO gepresenteerd door Linda en dat was nogal wat natuurlijk. Er was ook heel veel internationale pers bij aanwezig. Dat was me nogal een toestand”, vertelt hij in zijn Telegraaf-rubriek Wat Vindt Jan.

Toilet

De belangstelling van de pers was enorm, omdat Linda destijds nog een megaster was. “Je weet hoe het gaat bij dat soort perspresentaties: dat blad wordt gepresenteerd en dan wordt Linda geacht om eerst de nationale en internationale tv te woord te staan, dan de regionale televisie, dan de radio en dan mag jij als krant ook eens een keer aanschuiven.”

Hij vervolgt: “Nou, daar had ik op dat moment even geen zin in, dus Linda heeft dat gepresenteerd, ze holt even naar het toilet, ze komt uit het toilet en ik tackel haar bij het toilet. Ik vraag aan haar: ‘Hoe zou je het vinden als je eigen zoon homo blijkt te zijn?’ Toen zei ze van: ‘Dat lijkt me enig.’ Dus een goede vraag en een goed antwoord zou je zeggen.”

Woest

Het was een leuk onderonsje met Linda, tótdat haar woeste manager Xenia hem een reprimande gaf. “We hadden een foto gemaakt en een kwartier laten komt Xenia naar me toe en zegt (zet Duits accent op, red.): ‘Wie ben jij? Je kan natuurlijk niet zomaar met Linda gaan praten, hè? Begrijp jij dat, ja?’ Zo praat zij weet je wel, dus ik schrok me helemaal dood.”

Jan is er niet boos over. “Ik heb er later nog wel om lachen inderdaad, want zo kwaad zal het niet bedoeld zijn. Maar ik doorbrak het protocol, snap je wel. Het is vaak de entourage eromheen die stampei maakt.”

De entourage die de BN’er zélf uitkiest. Dat dan weer wel.

Fragment

Jan over Linda in zijn rubriek Wat Vindt Jan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het logisch dat mensen niet zomaar tegen Linda de Mol mogen praten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen