Eva Jinek krijgt steun na kritiek op haar enorm lange vakanties

Eva Jinek krijgt steun van haar vaste gast Özcan Akyol. Hij vindt het flauw dat de presentatrice altijd zoveel kritiek krijgt op haar enorm lange vakanties. “Ik heb haar ernaar gevraagd”, vertelt hij.

Özcan Akyol en Eva Jinek © NPO, RTL

De megalange vakanties van Eva Jinek wekken bij critici ergernis op. Zo noemt Story-baas Guido den Aantrekker haar ‘een zwaar overbetaalde parttime tv-presentatrice’. En ook Albert Verlinde verbaast zich over haar megasalaris. “En dan is het nog parttime ook. Moet je voorstellen wat het geweest was als je die voluit had moeten betalen.”

Misverstand

Özcan Akyol, die als vaste gast van Jinek een prima verhouding heeft met de presentatrice, vindt de kritiek een beetje flauw. Hij springt in zijn VARAgids-rubriek in de bres voor de geplaagde RTL 4-ster. “Nu, dat is toch het grootste misverstand in Hilversum, dat Eva Jinek telkens zou stoppen met haar talkshow om vakantie te vieren.”

Hij heeft erover gesproken met Eva. “Ik heb haar ernaar gevraagd. Wat veel mensen niet weten, is dat ze tijdens die andere dagen, als ze niet op de buis verschijnt, druk in de weer is om een documentairereeks te maken, voor het medium Videoland. Daarvoor reist ze ook naar het buitenland. En er komen meer titels aan.”

Compliment

Het is onzin om Eva aan te vallen op haar werkritme, vindt Özcan. “Eva blijft, ondanks alles, momenteel de beste talkshowpresentatrice van Nederland. Wie aan Eva zit, krijgt met mij te maken.”

De megavakanties van Eva begonnen na haar overstap naar RTL. Een half jaar geleden zei ze er het volgende over: “Daar kom ik niet meer van af. Mijn collega’s plagen me er nu mee: ‘Hoe is het, met je 18 maanden vakantie?’ Terwijl: ik maak net zoveel maanden talkshow als ik bij de NPO deed. En ik heb nog nooit zo hard gewerkt als de afgelopen twee jaar.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het jammer dat Eva Jinek steeds zo lang op vakantie gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen